PIKSI HLADAN KAO ŠPRICER! ZNALI SMO DA ĆE MEČ ODLUKLE BITI SA PORTUGALOM! Imamo mesec dana da se spremimo...

    foto: FSS
    Podeli
  • PIKSI HLADAN KAO ŠPRICER! ZNALI SMO DA ĆE MEČ ODLUKLE BITI SA PORTUGALOM! Imamo mesec dana da se spremimo...

Selektor Dragan Stojković bio je prilično zadovljan posle nove pobede u mundijalskim kvalifikacijama.

Srbija je pobedila Azerbejdžan sa 3:1, a Dragan Stojković je sa osmehom prokomentarisao najpre ovako:

- Mislim da smo pokazali kompletnu dominaiciju od prvog do 90. minuta, imali smo prelepe šanse i prelepe akcija, igrači su bili baš raspoloženi. Znali smo koja je važnost krajnjeg rezultata, uradili ono što smo očekivali, ono što smo želeli.

O meču sa Portugalcima selektor "orlova" nije želeo mnogo da govori u ovom trenutku:

- Ima dovoljno vremena, još mesec dana je do tada. Mi smo znali, u principu, da će ta utakmica negde 95% odlučivati (o plasmanu na Mundija), ali ovo što smo i dosad uradili je stvarno fenomenalno. Čestitam momcima na dobroj igri, na želji, borbenosti. Ima dovoljno vremena, razgovaraćemo o poslednjoj, odlučujućoj utakmici, zaključio je Dragan Stojković Piksi, čiji je tim izveo 22 šuta na meču s Azerbejdžanom, od čega čak 14 u drugom poluvremenu.

Na pitanje da li su Mitrović i kapiten Tadić morali da uđu u igri, zbog opasnosti da dobiju žute kartone zbog kojih ne bi igrali u Portugaliji, odgovorio je potpuno iskreno:

- Naravno, nije bilo neophodno da uđu. Mislim da je i pored onog kiksa u 45. minutu ceo tim ostao miran. Prosto, znali smo da će se doći do novih šansi, do novog gola, verovali smo u to. Plan je bio da njih dvojicu sačuvamo, imaju te kartone, a mogli bismo da žalimo zbog neke eventualne gluposti. Ja sam im juče sve rekao, ali sam tokom utakmice osetio sam da mogu da uđu, da nije "prljava" igra, a i oni su to isto osetili i ušli su.


Komentari