ŠTA REĆI, PANTELA JE NOVI ŠEF FSS! VODIĆE SAVEZ DO 2023, potom slede izbori na svim nivoima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠTA REĆI, PANTELA JE NOVI ŠEF FSS! VODIĆE SAVEZ DO 2023, potom slede izbori na svim nivoima!

Posle ostavke Slaviše Kokeze na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, mesto prvo čoveka srpskog fudbala je i dalje upražnjeno.

Atletiko je u nedelju poražen u Sevilji, pa Barselona večeras (21.00) protiv Valjadolida ima priliku da mu priđe na samo dva boda zaostatka, što je pre mesec dana izgledalo nemoguće. Kvota na pobedu Katalonaca, uz bar tri gola ukupno (1&3+) je 1,38. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Valjadolid.

Neposredno nakon toga, krenule su špekulacije oko Kokezinog naslednika, dok je Marko Pantelić preuzeo rukovođenje Saveza kao njegov zamenik. Pominjalo se veliki broj imena kao budući predsednici FSS-a, međutim, realnost je drugačija.

Izvršni odbor FSS je zasedao prošle nedelje i došao je do dve ideje, od kojih se jedan nameće kao mnogo realnija opcija.

Prva varijanta jesu izbori na svim nivoima, koji u ovom trenutku, nisu poželjni. Mandat novog skupštinskog saziva trajao bi kao i aktuelni, do proleća 2023. Praktično, dug izborni proces, uz konkretne radnje, ostavlja prostor za konstituisanje skupštinskog saziva FSS tek 2022. godine, a za godinu dana fudbalska Srbija ponovo bi morala da bira… Zato je izvesno da izbora, najverovatnije, neće biti do 2023.

Druga i mnogo realnija opcija, jeste da će Marko Pantelić, koji je formalno preuzeo kormilo Saveza, nastaviti da obavlja ovu funkciju, s tim da će se ozvaničiti njegova promocija u novog predsednika FSS.

Ovakav scenario je predočen od izvora bliskih Savezu i našoj redakciji, tako da je vrlo moguće da će Pantelić zaista voditi Savez do 2023. godine.

SD

Komentari