TAKO JE STANOJE, KAKVI MORE STRANCI?! Imamo Miliovanovića, tu su i Jović i Terzić, zašto bi ih zatvarao?! ZVEZDO, UČI NA OVOME!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • TAKO JE STANOJE, KAKVI MORE STRANCI?! Imamo Miliovanovića, tu su i Jović i Terzić, zašto bi ih zatvarao?! ZVEZDO, UČI NA OVOME!

Trener Partizana Aleksandar Stanojević neće dovoditi mnogo pojačanja tokom januarskog prelaznog roka.

Partizan je prvi deo sezone završio sa pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Stanojević je zadovoljan aktuelnim kadrom i smatra da nema razloga za tumbanje ekipe.

"Uvek možete da dovedete dobre igrače, gledamo ih iz našeg prvenstva i iz inostranstva. Ne volim da gomilam strance ako ne mogu da nam donesu razliku. Da se Marko Milovanović nije pokazao kako jeste tokom letnjih priprema i na utakmicama pred kraj jeseni, onda bi došao strani špic. Imali smo jednog spremljenog, ali sam sve stopirao. Zašto bih dovodio stranca, kad imamo našeg talenta od 17 godina?", rekao je Stanojević.

Novi napadač ne dolazi, ali zato jedan fudbaler sredine terena izvesno hoće.

"Potreban nam je defanzivni zadnji vezni. Gledali smo četvoricu, petoricu, pratili i pregovarali. Sad ja vas pitam: šta je Partizanu potrebno, da mi pomognete. Imate Miloša Jojića, pogledajte njegov broj golova i asistencija, tu je Danilo Pantić koji dejstvuje kao 'box to box'. Da li možemo da nađemo neke bolje? Engolo Kante, kažete? Možda... Dalje, zašto bih doveo stranca ako već imam Miloša Jojića i Aleksandra Šćekića kao profil 'box to box' fudbalera? Jedno ako neko ide. Imamo Sašu Zdjelara i Milana Smiljanića kao tipične zadnji vezne. E, to nam je neophodno".

Navijači su se u jednom trenutku ponadali povratku Adema Ljajića, koji je van tima u Bešiktašu.

"Kad se takav igrač pojavi – naravno. Tad kažeš: 'Da, da, on nam treba'. To je nerealna priča. Ljudi iz kluba mi Ljajića nisu stavili kao opciju. Ako postoji mogućnost bio bih najsrećniji, međutim, znate gde igra".

Što se tiče ostalih pozicija, nisu mu potrebni novi igrači.

"Zašto bih zatvarao Nikolu Terzića ili Nemanju Jovića? Evo, recite mi".

S druge strane, Stanojević ističe da neće braniti nijdnom igraču da ode ukoliko želi.

"Igrač ako želi da ide naravno da ću ga pustiti. Da mi kaže: 'Šefe, ne interesuje me titula', rekao bih: 'Nema problema - idi'. Kleo je hteo da nas napusti posle Lige šampiona, isto je bilo pet razlike. Ja sam ga pustio. To je ključ. Igrač ako hoće da ide – neka ide. Ako ostane – nije neprikosnoven. Mora da se izbori za mesto. Ko nije spreman na konkurenciju može da ide. Svi smo nebitni u odnosu na instituciju Partizana, uključujući i mene", poručio je Stanojević.

Komentari