(VIDEO) MAKEDA I PAO SU AUT, ZVEZDA NE TRPI UCENE! Na Marakanu stiže Italijan, STRELAC VIŠE OD 100 GOLOVA U KALČU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) MAKEDA I PAO SU AUT, ZVEZDA NE TRPI UCENE! Na Marakanu stiže Italijan, STRELAC VIŠE OD 100 GOLOVA U KALČU!

Nakon današnjeg pisanja grčkih novinara da Panatinaikos traži čak 1.000.000 evra kao obeštećenje za Federika Makedu, Crvena zvezda se okrenula alternativnim rešenjima. Dejan Stanković očito u napadu svog tima želi Italijanskog golgetera, prvo je ponuđen Matija Destro, a sad je crveno-belim skrenuta pažnja na iskusnog Masima Kodu (31).

Naime, kako saznaje "beogradskiportal", strelac 7 golova u prošloj sezoni za Benevento je slobodan igrač, a menadžeri sa "čizme" skrenuli su pažnju strategu šampiona Srbije na ovog napadača, koji bi svojim iskustvom mogao da pomogne u rešavanju gorućeg pitanja u samoj završnici sa kojom crveno-beli prilično kubure.

Koda je svoje prve fudbalske korake načinio u malenom Kavezeu, a zatim je igrao u mladom timu Bolonje, prve zapaženije nastupe imao je u Kremonezeu. Nastupao je za Parmu, slovenačku Goricu, a potpunu afirmaciju doživeo je u Salernitani nakon koje prelazi u Benevento. U dresu popularnih "veštica" je blistao. Na 95 utakmica postigao je 34 gola i zabeležio 9 asitencija.

Pošto se radi o golgeteru u ranim tridesetim godinama, uprava kluba sa Marakane razmišlja o jednogodišnjem ugovoru uz eventualni produžetak saradnje na još jednu.

Zaista je retka prilika da se domaćim klubovima ponudi napadač koji je igrao u jednoj od najjačih liga na svetu (doduše, više je proveo u Seriji B), ali to ne umanjuje njegov učinak na terenu. U karijeri je odigrao 402 utakmice, postigao 128 golova uz 30 asitencija, što je priznaćete, veoma dobar učinak.

SD


Komentari