(VIDEO) PIKSI OTKRIO KAKO JE MITRA UBEDIO DA POČNE SA KLUPE, ALI I DEO TAKTIKE! Rekao sam im da kada ne znaju šta sa loptom da je vratite Rajkoviću, pa će on driblati i bolnicu me oterati...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) PIKSI OTKRIO KAKO JE MITRA UBEDIO DA POČNE SA KLUPE, ALI I DEO TAKTIKE! Rekao sam im da kada ne znaju šta sa loptom da je vratite Rajkoviću, pa će on driblati i bolnicu me oterati...


Fudbaler Srbije savladali su Portugaliju u Lisabonu 2:1 (1:1) i tako obezbedili drugi put u nizu mesto na Mundijalu. Prošli put je to bila Rusija, a ovoga će biti Katar.

Kreator uspeha jeste selektor Dragan Stojković koji je kockice složio baš onako kako treba. Odavno je Srbija imala kvalitet, ali sada ima i homogeniju među igračima.

- Sve ovo što se desilo, mislim da je zasluženo. Akterima upućujem čestitke. Oni su izneli teret kvalifikacija. Ovaj rezultat, veliki je. Pobediti Portugaliju na njihovom terenu je nešto fantastično. Osećam se lepo i potpuno smireno. Nema mesta euforiji. Nisam ja tip koji nešto slavi. Život kreće dalje, a mi uživamo u ovom suncu u Lisabonu i to je to, počeo je razgovor za zvanični sajt FSS Stojković.

Aleksandar Mitrović je meč počeo sa klupe. Za mnoge je to bilo iznenađenje, a ispostavilo se da je bila prava odluka.

- Ja sam mu objasnio vrlo čisto i iskreno i rekao sam mu da u toj nekoj formaciji u tom nekom sistemu bolje će biti da ovako počnemo utakmicu. I rekao sam mu da prvo poluvreme je potpuno nebitno i ne rešava ništa. Da je drugo poluvreme period kada će se sve rešiti. Ti budi spreman za drugo poluvreme jer ćemo tu overiti vizu za Katar. I ispalo je tako", ispričao je dan posle meča Stojković.

- Opet kažem, neko od igrača bi se ljutio, rekao bi što ne igram, vidi ovaj me ne stavlja... Ali zaista ta komunikacoija naša ne samo sa njim nego sa svima je na visokom nivou. Ono što je najvažnije oni mi veruju, uspeo sam da ih ubedim da mi veruju.

Mitrović je bio "iks faktor" u sinoćnjoj utakmici. Vratilo mu se za promašeni penal protiv Škotske prošle godine.

- Mogu da zamislim kako se osećao Mitrović protiv Škotske, to je veliki peh. To je juče naplatio sa kamatom. Kada pošteno radite i imate odnos prema igri i dresu, prema grbu, himni, narodu koji vas gleda, sve je lakše i bude moguće. Sve se vraća u životu.

Dok su mnogi sumnjali u "orlove" Stojković je bio pun vere.

- Po prirodi sam optimista. Moraš da veruješ u ovom poslu. To ti daje posebnu energiju. Drago mi je ako je tako, da sve što sam zamislio i verovao prenesem na igrače. Ako ste pesimista i salno imate kočnicu, kako mislite da budete pobednik, to je nemoguće. Uspeh dolazi kao nagrada za ono što dobro radite i to u šta verujete. Od prve utakmice sa R. Irskom do ove sinoćnje vladala je takva atmosfera.

Otkrio je i šta je igračima rekao pred meč.

- Nisam od trenera koji traže samo disciplinu. Ona mora biti prisutna, ali, rekao sam im da zapamte poslovicu "sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra", to se odnosilo na utakmicu. Onda da lopta mora da ide, kada nemate gde vratite Rajkoviću, pa će on zalamati jednog, drugog, pa će me na kraju u bolnicu oterati i onda je nastao smeh u svlačionici. To su lepe stvari, igrače pod tenzijom morate i da opustite.

Podvukao je zanimljivu paralelu pred Katar.

"U svakom slučaju ovo je tek početak nečega i to sam i nedavno rekao. Katar će biti jedna pozorišna predstava gde moramo da odglumimo najbolje moguće", završio je Piksi!


Komentari