VIŠE NEMA NAZAD, ZVEZDA USMERILA SVE SNAGE NA KATAIA! Odustaje od već viđenih pojačanja samo DA DEKIJU DOVEDE EL MAGIKA!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • VIŠE NEMA NAZAD, ZVEZDA USMERILA SVE SNAGE NA KATAIA! Odustaje od već viđenih pojačanja samo DA DEKIJU DOVEDE EL MAGIKA!

Nije tajna da je Katai skupa opcija, ali Zvezda je spremna da "žrtvuje" druge planirane mete kako bi došla do njega ovog leta i podarila Dejanu Stankoviću kapitalno pojačanje za napad na Ligu šampiona.

Aleksandar Katai (29) je slobodan agent i Crvena zvezda će definitivno probati to da iskoristi! Miljenik navijača crveno-belih sporazumno je raskinuo ugovor sa Galaksijem prošle nedelje, sve zbog neprimerenih komentara njegove supruge Tee Katai na Instagramu, a klub iz Los Anđelesa je ekspresno reagovao i odlučio da se rastane sa njim.

Odmah se "javila" Crvena zvezda, nije tajna da je generalni direktor Zvezdan Terzić veliki poštovalac Kataijevog fudbala, a ispostavilo se da je "zeleno svetlo" dao i trener Dejan Stanković...

"Katai je profil igrača koji će uvek biti potreban Crvenoj zvezdi. Sada treba da vidimo da li će se i njegove želje i ambicije poklopiti sa našim. Razgovaraćemo, to je sigurno", kazao je Zvezdan Terzić malo pošto se Kataijev agent Bojan Ostojić oglasio za "Mozzart Sport" i potvrdio da je "nekoliko kontinentata" u igri za njegovog agenta.

Jasno je da je Aleksandar Katai u ovom trenutku "skupa opcija" za Zvezdu, pošto je u Los Anđelesu zarađivao oko 1,2 miliona dolara godišnje, ali će šampion Srbije probati da pronađe novac za angažovanje možda i najboljeg srpskog igrača koji im je u dometu - ili blizini dometa.

Olakšavajuća okolnost je što Zvezda za Kataija neće morati da plate obeštećenje, kao i to što ga Galaksi nije otpustio nego su se rastali uz određene finansijske uslove, dok crveno-belima u korist ide i još nekoliko sitnijih faktora; Srbobranac je već dve godine daleko od kuće, navijači Zvezde ga obožavaju, bio bi bliži reprezentaciji nego da ode u Aziju...

Novac je i dalje glavna prepreka, očekuje se finansijska kriza u fudbalu, pa kako MONDO saznaje Zvezda je spremna da odustane i od transfera Srđana Spiridonovića!

Levokrilni napadač poljskog Pogona (ista pozicija kao Katai) bio je na korak od prelaska u Crvenu zvezdu za oko 240 hiljada evra, uz platu koja bi išla i do 350 hiljada evra, a taj novac Zvezda će preusmeriti u "fond" za platu "Magika".

U ovom trenutku nije poznato koliku svotu novca bi Katai želeo za povratak u srpski fudbal, ali je važno istaći da ga je Zvezda prva kontaktirala i pokazala koliko ga želi nazad.

U narednim danima i nedeljama očekuju se pregovori dve strane i Zvezda će učiniti sve da Kataija obezbedi Dejanu Stankoviću za nove kvalifikacije za Ligu šampiona, a ukoliko ipak ne bude mogla da se meri s ponudama iz Azije - moraće da se okrene jeftinijem rešenju u vidu Spiridonovića.

Katai je u dresu Zvezde igrao najbolji fudbal u karijeri i na 68 utakmica zabeležio je 31 gol i 15 asistencija, dok je pomogao klubu da osvoji titulu u sezoni 2015/16 kod Miodraga Božovića.

MNPress

Komentari