ZAVRŠAVA SE MUČENJE! ORLOVI SE NADAJU ČUDU I DA ĆE DOBITI UKRAJINU! Ajde da podržimo fudbalere, mada to nisu zaslužili!

    foto: FSS
    Podeli
  • ZAVRŠAVA SE MUČENJE! ORLOVI SE NADAJU ČUDU I DA ĆE DOBITI UKRAJINU! Ajde da podržimo fudbalere, mada to nisu zaslužili!

Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić, uoči utakmice protiv Ukrajine u kvalifikacijama za EURO 2020, izjavio je da će ekipa učiniti sve da se revanšira rivalu za poraz u Lavovu 5:0.

"To je jedan od težih poraza, svi koji smo igrali tu utakmicu osećamo dozu odgovornosti, bili su bolji, dominirali su, mi smo igrali loše i sad ćemo pokušati da im se koliko-toliko revanširamo", rekao je Tadić.

Na pitanje da li će trčanje da bude bolje nego protiv Luksembura, što je bila njehova velika zamerka saigračima, kapiten Ajaksa je rekao:

"U prvom poluvremenu bilo je dobro, zabolelo me što se u drugom poluvremenu nismo dovoljno zalagali. Dugo sam ovde i to nam se stalno dešava. Moderni fudbal ne dozvoljava opuštanje, profesionalci smo i to ne sme da nam se dešava. Kao profesionalci moramo uvek da pružamo maksimum"

Tadić ističe da ga Ukrajina nije iznenadila prvim mestom u grupi jer se znalo da poseduju veliki kvalitet i potencijal.

"Znali smo da se odlučuje između Portugalije, Ukrajine i mas. Nada i dalje postoji, biće teško, ali prvo da odradimo ono što je do nas. Mi smo tamo dočekani kao veliki "neprijatelji", to im je sigurno pomoglo. Nadam se da će sutra doći što više navijača", poručio je Tadić i apelovao na navijače da sportski navijaju jer je Srbija pod "uslovnom kaznom" UEFA.

Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Andrej Ševčenko izjavio je da veoma poštuje tim Srbije i da se njegova selekcija maksimalno priprema za meč, uprkos tome što je već obezbedila plasman na EVRO 2020.

"Svi igrači su dobro, spremamo se za meč maksimalno ozbiljno, važno nam je da odigramo dobro jer i Srbija želi pobedu", rekao je Ševčenko na konferencijinza medije na stadionu "Rajko Mitić".

Nekada sjajni napadač kijevskog Dinama, Milana i Čelsija istakao je da se sutrašnja utakmica igra za bodove i da nema potrebe potencirati trijumf Ukrajine u Lavovu od 5:0.

"Svakako da je taj poraz dodatna motivacija za Srbiju, ali u kvalifikacijama su bitni bodovi. Lepo je kad se pobedi tako ubedljivo, ali tri boda su važnija. Čeka nas utakmica dva ravnopravna tima, imamo svoje motive, želimo bodove, baš kao i Srbija", istakao je Ševčenko.

On nije hteo da potencira činjenicu da je ukrajinski Savez odlučio da ne dovodi navijače.

"Tako je odlučeno, situacija oko svega treba da se smiri. Mi veoma poštujemo Srbiju i pripremamo se samo za meč", poručio je Ševčenko.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je da će ekipa, bez obzira na male šanse za plasman na EURO 2020, sa mnogo motiva izaći na teren protiv Ukrajine u poslednjem kolu.

"Ništa nismo prepustili slučaju, napravljena je detaljna analiza, bilo je interesantnih stvari na utakmici protiv Luksemburga, taktičkih propusta, videćemo kako će to da bude protiv jačeg rivala”.

On je dodao da igrači svakako imaju veliku želju da se revanširaju za poraz u Ukrajini 5:0, kao i da sruše lošu statistiku - šest poraza od ovog rivala na isto toliko utakmica i gol razlika 14:1.

Selektor je pozvao sve da budu jedinstveni u podršci reprezentaciji.

"Imamo samo jednu reprezentaciju i trebalo bi da svi podrže tim u pravcu nekog dobrog rezultata. Dva meseca smo tek zajedno, imamo četiri pobede u nizu, ima pomaka, to je evidentno, a može da bude još bolje", poručio je Tumbaković

Utakmica između Srbije i Ukrajine igra se u nedelju od 15 sati na stadionu "Rajko Mitić". Orlovima je potrebna pobeda, uz kiks Portugalije, kako bi se plasirali na Evropsko prvenstvo

Teleks.info/Tanjug

Komentari