ZVEZDA OVERILA TITULU VEĆ U PRVOM KOLU PLEJ-OFA: Radnički ispraćen sa tri gola!

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su ključni korak ka odbrani šampionske titule.

    foto: FK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA OVERILA TITULU VEĆ U PRVOM KOLU PLEJ-OFA: Radnički ispraćen sa tri gola!

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su, po svoj prilici ključni korak ka odbrani šampionske titule.

Oni su večeras pred svojim navijačima ubedljivo savladali ekipu niškog Radničkog, jedninog konkurenta u trci za titulu, rezultatom 3:0, pa sada na vrhu tabele imaju sedam bodova prednosti u odnosu na večerašnjeg rivala.

Prvo poluvreme obeležili su jedanaesterci, ali i još par spornih situacija.

Prva je viđena već u petom minutu, kada je Rodić bio u prodoru, na kraju je pao u kaznenom prostoru gostiju posle starta golmana Ristića, ali se sudija Novak Simović nije oglasio.

Na isti način je reagovao arbitar i kada je lopta pogodila Jovičića u ruku u kaznenom prostoru Radničkog, kao i u 19. minutu, kada je Boaći smatrao da je lopta u šesnaestercu Radničkog pogodila jednog igrača u ruku.

Ali, u 22. minutu penal za Zvezdu.

Stojković je izveo aut, lopte je došla do Jovančića koji pada u kaznenom prostoru Radničkog posle kontakta sa protivnilkim fudbalerom i sudija Simović ovog puta pokazuje na belu tačku.

Siguran realizator penala bio je Ričmond Boaći, Zvezda je tada povela sa 1:0.

Tri minuta kasnije Radnički je mogao do izjednačenja, kada je Crnomarković odlično šutirao posle kornera, ali je Zvezdin golman Milan Borjan još bolje reagovao.

Na kraju prvog poluvremena još jedan jedanaesterac za Crvenu zvezdu, ovog puta ništa nije bilo sporno. Marin je krenuo u solo prodor, ušao u kazneni prostor gde ga je oborio golman Ristić i sudija je po drugi put pokazao na belu tačku.

Sada je jedanaesterac izveo El Fardu Ben, precizno i samouvereno kao i Boaći, pa je Zvezda na odmor otišla sa dva gola prednosti - 2:0.

A tek što je počelo drugo poluvreme, Boaći je stavio tačku na ovaj meč. Bila je to njegova odlična saradnja sa Benom, koji ga je pravovremeno uposlio, Boaći je pobegao svojim čuvarima i na kraju rutinski savladao Ristića - 3:0.

Posle ovog gola sve je bilo jasno, i jedni i drugi su jedva čekali kraj utakmice, a Mirko Ivanić je u 60. minutu propustio priliku da Zvezdinu pobedu učini još ubedljivijom.

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Rodić – Jovičić, Jovančić (Čaušić od 84.) – Ben, Marin, Ivanić (od 61. Simić) – Boaći (od 74. Pavkov).

Radnički: Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – BondarenSportskeko (od 66. Jovanović), Drinčić – Kojašević (od 55. Stojanović), Grbić, Ranđelović (od 59. Petrović) – Haskić.

Sportske.net

Komentari