BUDUĆNOST OPET PALA, CEDEVITA ODIGRALA ZA ZVEZDU, ALI I DAJE NADU PARTIZANU! Ključa u ABA, borba za plej-of se zakuvala!

    foto: ABA/KK Cedevita
    Podeli
  • BUDUĆNOST OPET PALA, CEDEVITA ODIGRALA ZA ZVEZDU, ALI I DAJE NADU PARTIZANU! Ključa u ABA, borba za plej-of se zakuvala!

Košarkaši Cedevite Olimpije ubedljivo su savladali tim Budućnosti u zaostalom meču ABA lige, koji se nakon više odlaganja odigrao u Areni Stožice, rezultatom 95:84 (16:19; 26:17; 33:20; 28:20) Ovom pobedom ekipa Cedevite je otežala posao za plasman u plej u plej-of podgoričkoj ekipi ali je pogurala večite rivale, Partizan i Crvenu zvezdu.

Nisu uspeli izabranici Petra Mijovića da se osvete ekipi Cedevite nakon poraza u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa (74:71), ovoga puta su potpuno nadigrani u Ljubljani.

Ekipu Cedevite predvodio je Jaka Blažić koji je upisao 28 poena, pratili su ga saigrači Džouns sa 20 poena, Peri sa 15 dok je Hopkins upisao 9.

Kod podgoričana prednjačio je Melvin Ejim sa 18 poena, pratio ga je Danilo Nikolić sa 14, dok je Nikola Ivanović upisao 13 a Džastin Kobs 12 poena.

Kao i na utakmici Evrokupa, ponovo je jezičak koji je prevagnuo na tasu domaćina bio šut za tri poena. Izabranici Jurice Golemca su pogodili osam trojki u prvom poluvremenu.

Na početku treće deonice, kao i u završnici druge, Cedevita Olimpija je bila bolji rival, pa je sredinom ovog perioda igre, pobegla na 56:41. Nerešiva enigma za odbranu Podgoričana, bio je Kendrik Peri. Petar Mijović je zatražio minut odmora, kako bi stabilizovao ekipu, kako bi pronašao modus da se Budućnost vrati u meč, ali nije uspeo u tome.

Sve je bilo gotovo u završnici ovog perioda igre, jer je na semaforu pisalo 73:53 za domaćina, a dileme je jedino bila, kojim će rezultatom biti završen meč, koji je bio dijametralno suprotan u odnosu na viđeno u TOP 16 fazi Evrokupa.

U narednom kolu ABA lige, Budućnost 23. januara gostuje ekipi Borca iz Čačka, dok će Cedevita Olimpija, dan kasnije gostovati Splitu. Odmah se naravno nastavlja borba za TOP 8 fazu Evrokupa. Ekipa iz Ljubljane u narednom kolu, na svom terenu čeka Burg, a Budućnost gostuje Virtusu iz Bolonje.

Pobeda Cedevite je stvorila pravu gužvu na samom vrhu tabele ABA lige. Ovakav rezultat pogoduje večitima, Zvezdi koja sa šeste poozicije, bod ispod Budućnosti, vreba plasman na završni turnir, dok Partizanu daje nadu da može sa sedme pozicije da se aktivije uključi u trku.

SD

Komentari