BUDUĆNOST POSLE TRILERA DOBILA MORNAR! Sve smo bliži finalu crveno-belih i Podgoričana, a onda nek nam je...

    foto: ABA
    Podeli
  • BUDUĆNOST POSLE TRILERA DOBILA MORNAR! Sve smo bliži finalu crveno-belih i Podgoričana, a onda nek nam je...

Košarkaši Budućnosti trijumfovali su u prvom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige protiv Mornara sa 97:88 (28:31, 24:20, 25:18, 20:19) i tako poveli u seriji sa 1:0. Podgoričani su otpor Barana slomili tek u poslednjoj četvrtini, najviše zahvaljujući šutu za tri poena.

Prva četvrtina prošla je u znaku Mornara, pošto su gosti iz Bara od starta bili u vođstvu koje nisu ispuštali nijednog trenutka zahvaljujući Lukoviću i Nidamu. Mornar je u jednom trenutku stigao i do sedam poena prednosti (22:15 u 6. minutu), da bi Ivanović približio Budućnost. Ipak, zahvaljujući Bjelici Mornar je otišao na prvi mali odmor sa vođstvom 31:28. Gosti iz Bara uspeli su da čuvaju prednost u uvodnim minutima druge deonice, ali je od polovine četvrtine Budućnost preuzela vođstvo preko Edžima i Kobsa. Domaćin nije uspevao da se odlepi, ali ni Mornar nije u potpunosti koristio šanse, a Bjelica i Pulen su omogućili da Barani zaostaju samo poen za domaćinom na poluvremenu.

U nastavku je Mornar bolje otvorio drugo poluvreme, uspeo čak i da pređe u vođstvo, ali posle niza grešaka i neiskorišćenih napada, Budućnost je preuzela vođstvo i polako gradila prednost koristeći svaku priliku. Mornar je nastavio da daje poklone domaćinu koje je ovaj koristio i u poslednju četvrtinu je Budućnost ušla sa prednošću 77:69. Podgoričanima je u drugom poluvremenu krenuo i šut za tri poena, a upravo na taj način je Budućnost stigla i do prve dvocifrene prednosti preko Popovića 82:71 u 33. minutu. Od tog trenutka Mornar je samo na kratko uspevao da se spusti na jednocifren zaostatak, ali je domaćin trojkama uspevao da vrati prednost i na dva minuta pre kraja dođe do vođstva 97:84 i tako definitivno reši pitanje pobednika prvog meča polufinalne serije.

Najbolji strelac u Budućnosti bio je Džastin Kobs sa 22 poenom, dok je Nikola Ivanović dodao 18 poena. Mornar je predvodio Džejkob Pulen sa 24 poena, a po 12 su postigli Derik Nidam, Ajzea Vajthed i Milko Bjelica.

Komentari