PARTIZAN ŠAMPION ABA BEZ PLEJ OFA!? OSTOJIĆ BI U EVROLIGU BEZ "ISPALJENIG METKA"! Zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija i Mornar to neće dozvoliti!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN ŠAMPION ABA BEZ PLEJ OFA!? OSTOJIĆ BI U EVROLIGU BEZ "ISPALJENIG METKA"! Zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija i Mornar to neće dozvoliti!

Koranovaris je stigao u Srbiju i region i na snagu počinju da dolaze uredbe o igranju sportskih događaja pred praznim tribinama. I utakmice ABA lige počinju da se igraju bez prisustva publike.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović predložiće odlaganje početka plej-ofa regionalnog takmičenja, u cilju zaštite igrača, ljudi oko klubova i gledalaca, a koliko tako nešto nije moguće da se regulularni deo ABA lige u kom su crno beli na prvom mestu proglasi konačnim.

- KK Partizan će zbog situacije sa koronavirusom, ako utakmice ne budu mogle da se igraju sa prisustvom publike, predložiti odlaganje početka plej-ofa ABA za početak ili sredinu aprila, do kada bi toplije vreme i preduzete zdravstvene mere država regiona, učinile svoje.KK Partizan želi da zaštiti i igrače i stručni štab, jer zdravlje svih na parketu, oko njega, te tribinama je najvažnije. Suština sporta, tako i košarke, je igra pred navijačima, a u današnje tržišno vreme i zarada svih klubova od prihoda od ulaznica, pogotovo klubu sa godinama najvećom posetom.KK Partizan veruje da će i ostali učesnici plej-ofa, kao i menadžment ABA, podržati ovaj predlog koji je u interesu igrača, trenera, navijača, klubova i ABA lige. U suprotnom, ako zbog više sile odlaganje nije moguće, kao 1999. godine, u cilju zaštite zdravlja svih aktera, posebno igrača, ali i regularnosti lige, stanje na tabeli nakon regularnog dela takmičenja proglasiti konačnim - izjavio je za TV Partizan predsednik crno belih Ostoja Mijailović

Zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija i Mornar to, sasvim sigurno, neće dozvoliti!

SD

Komentari