ŠTA BI ZVEZDA DA NEMA OGNJENA?! DOBRIĆ JE SUVO ZLATO CRVENO-BELIH, nije dozvolio da Budućnost ode u egalu u Podgoricu!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • ŠTA BI ZVEZDA DA NEMA OGNJENA?! DOBRIĆ JE SUVO ZLATO CRVENO-BELIH, nije dozvolio da Budućnost ode u egalu u Podgoricu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost 85:79 u drugom meču finalne serije ABA lige.

Crvena zvezda sada vodi 2:0 u finalnoj seriji i na jednu pobedu je od nove titule u ABA ligi.

Naredni meč igra se u subotu u Podgorici i tada će Crvena zvezda imati meč loptu, prvu od eventualne tri. Eventualni četvrti meč se igra ponovo u Podgorici, dok bi se peti igrao u Beogradu.

Nije moglo bolje da počne po Crvenu zvezdu. Poveli su domaći sa 8:1, brzo su došli i do dvocifrene prednosti. Sve je išlo na ruku domaćim košarkašima koji su prvu deonicu dobili 30:17.

Do poluvremena Crvena zvezda je igrala egal sa crnogorskim timom. Ipak, i drugu deonicu dobili su domaći rezultatom 25:24. U jednom trenutku Zvezda je vodila 37:17, ali su do kraja gosti uspeli da smanje vođstvo Zvezde na 55:41

Četvrta četvrtina pripala je Crvenoj zvezdi. Imala je Budućnost sedam poena prednosti u dva navrata, ali zahvaljujući raspoloženom Ognjenu Dobriću slavila je na kraju Zvezda 85:79.

Ognjen Dobrić je apsolutni heroj ove pobede, meč je završio sa 27 ubačenih poena, odigrao neverovatno hrabro i vratio Zvezdu iz mrtvih, kako je delovala u jednom trentuku. Kada je bilo teško, Dobrić i dokazao da je postao veliki igrač koji odlučuje ovakve utakmice. Preuzeo je odgovornost u ključnim momentima meča, pokazao hrabrost i isporučio pobedu za veliko slavlje “delija”, koji su ponovo bili u dvorani uprkos kazni i zabrani.

Osim Dobrića, dvocifreni kod Zvezde su bili Džordan Lojd (16) Lendi Noko (15) i Marko Simonović (10).

Mediji

Komentari