ZVEZDA RUTINSKI DOBILA PARTIZAN, CRNO-BELI ĆE SE BORITI ZA OPSTANAK U ABA! To je čak 13. poraz Partizana, sedmi u nizu!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • ZVEZDA RUTINSKI DOBILA PARTIZAN, CRNO-BELI ĆE SE BORITI ZA OPSTANAK U ABA! To je čak 13. poraz Partizana, sedmi u nizu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana u 21. kolu ABA lige sa 73:64 (15:14, 26:20, 16:16, 16:14), a to je bila treća pobeda crveno-belih u isto toliko mečeva protiv večitog rivala. Zvezda je ostvarila 16. trijumf u sezoni, dok je Partizan pretrpeo sedmi uzastopni poraz i ukupno 13. u regionalnom takmičenju.

Rivali su ušli izjednačeno u meč, ali je ubrzo postalo jasno da će meč biti tvrd pošto je posle pet minuta igre Zvzeda vodila 10:6, da bi do kraja prve deonice bilo postignuto još samo 13 poena, a Zvzeda je vodila 15:14. U drugoj četvrtini je Zvezda krenula mnogo bolje, počela da gradi prednost i u 17. minutu vodila 35:19. Tada je usledio duži prekid posle koškanja Rita i Trifunovića, kao i Lojda i Tomasa, dok su sudije pregledale snimak i to je potpuno ubilo ritam meča. Do poluvremena je Zvezda ostala bez dvocifene prednosti, ali je imala vođstvo 41:34. Sve je delovalo rastrzano i u nastavku, a sudije su u nekoliko navrata ponovo gledale snimak što je dodatno ''ohladilo'' igrače. Ipak i u takvoj situaciji se tim Dejana Radonjića bolje snašao i u poslednjoj četvrtini uspeo da ponovo stekne dvocifreenu prednost za siguran trijumf.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigraće večeras od 19.30 meč 21. kola ABA lige u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', treći u sezoni. Crveno-beli su u prethodna dva duela slavili pobede u neizvesnim završnicama, prvi put u okviru regionalnog takmičenja u novembru kada je bilo 86:85, a drugi put u finalu Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu 79:78.

Crvena zvezda je trenutno najbolji tim regioanlnog takmičenja sa 15 pobeda i samo dva poraza, ali i tri meča manje i najozbijlniji je kandidat za prvo mesto pred plej-of. Crveno-beli su prekinuli i niz poraza u Evroligi pobedom protiv Himkija i u dobrom raspoloženju čekaju derbi mada će biti bez Branka Lazića koji je suspendovan na dva meča zbog isključenja u meču protiv Splita. Na drugoj strani, Partizanu je derbi ostao kao pitanje časti jer su crno-beli izgubili još ranije sve šanse za plasman u plej-of, a ispali su i iz Evrokupa posle poraza od Metrpolitana. Osim toga, crno-beli imaju i velike kadrovske probleme pošto će meč protiv Crvene zvezde zbog povreda preskočiti Vil Mozli, Erik Mika i Rade Zagorac.


Komentari