MEGA POSLALA PARTIZAN NA ODMOR, NOVA ŠAMARČINA ZA CRNO-BELE! Ovaj tim ne sme igrati naredne sezone, inače...

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • MEGA POSLALA PARTIZAN NA ODMOR, NOVA ŠAMARČINA ZA CRNO-BELE! Ovaj tim ne sme igrati naredne sezone, inače...

Košarkaši Mega Sokerbeta prvi su finalisti Superlige Srbije pošto su u dvorani Mega Factory savladali Partizan sa 82:68 (18:17, 25:18, 19:18, 20:15) i tako okončali polufinalnu seriju rezultatom 2-1. Ekipa Vlade Jovanovića će u finalu igrati protiv pobednika serije između Crvene zvezde i Borca iz Čačka, a crveno-beli trenutno vode sa 1-0.

Uvodni minuti protekli su u tvrdoj i neefikasnoj košarci pošto su timovi očigledno bil ii pod pritiskom odlučujuće utakmice. Kada se konačno malo tempo igre podigao igralo se koš za koš, a Mega je imala minimalnu prednost na prvom malom odmoru.

Trojke su bile glavno oružje momaka iz Mege koji su zahvaljujući tome ubrzo stigli i do sedam poena prednosti u drugoj četvrtini, a to voiđstvo su uspeloi da sačuvaju sve do poluvremena. Jaramaz i Mika su predvodili Partizan, ali su crno-beli ostali bez Mike u drugoj četvrtini zbog povrede i Amerikanac se više nije vraćao na teren.

U nastavku je Partizan podigao nivo igre i u 24. minutu prišao na dva ponea zaostatka 46:44, ali je Mega odgovorila serijom 8-0 i ponovo otišla na dvocifreenu prednost. Do kraja meča crno-beli nisu uspeli da priđu na manje od osam razlike, a usput su ostali i bez Markusa Pejdža i Nemanje Dangubića takođe zbog povreda.

Ipak, to ne umanjuje zasluženu pobedu Mege koja je ostvarila prvi plasman u finale domaćeg prvenstva.

SD

Komentari