ZAGORAC TROJKOM SRUŠIO ZVEZDU! DERBI KAO NEKAD – NERVOZA, DRAMA I NA KRAJU POBEDA PARTIZANA! Serija se nastavlja u subotu!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • ZAGORAC TROJKOM SRUŠIO ZVEZDU! DERBI KAO NEKAD – NERVOZA, DRAMA I NA KRAJU POBEDA PARTIZANA! Serija se nastavlja u subotu!

Košarkaši Partizanan pobedili su večeras ekipu Crvene zvezde 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19) u drugom meču finalne serije plej-of Superlige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Dramu u poslednjoj deonici rešio je Rade Zagorac pogotkom za tri poena tri sekunde pre kraja meča i tako je doneo crno-belima trijumf za izjednačenje u finalnoj seriji.

Najefiksaniji u pobedničkom timu bio je Markus Pejdž sa 19 poena, dok je Nikola Janković dodao 13. U ekipi Crvene zvezde najbolju partiju pružio je Mohamed Faje sa 14 poena i četiri skoka. Pratili su ga Dejan Davidovac sa 11, dok je Bili Beron dodao jedan manje.

Sledeći meč igra se u subotu od 18 sati, a domaćin je Crvena zvezda.

Meč koji je bio sušta suprotnost prvom susretu "večitih", završio se na sličan način, neizvesnom završnicom.

Obe ekipe imale su velikih problema u šutu za tri poena, što govori i podatak da su kombinovano promašili prvih 20 šuta van linije 6,75. Partizan je krajem prve četvrtine zaigrao bolje i stekao prednost. U jednom momentu crno-beli su uspel ida povedu sa deset poena i činilo se da imaju konce utakmice u svojim rukama.

Zvezda je zaigrala mnogo bolje u nastavku u drugom poluvremenu. Crveno-beli su iskoristili prazan hod Partizana da sustignu deficit i potom trojkama Berona i Riversa povedu sa šest poena.

U poslednjoj četvrtini na krilima Fajea i Davidovca činilo se da će onda Zvezda da prelomi meč u svoju korist, ali su izgubljene lopte i lako primljeni poeni vratili Partizan u život.

Poenima Fajea iz "odbojke" na ofanzivnom skoku u poslednjem minutu Zvezde je povela 72:70.

Partizan je imao napad za pobedu u trajanju od sedam sekundi, koji je iskoristio.

Crno-beli su nakon tajm-auta Tomića promenili odluku o poslednjem napadu, pa je lopta išla na Radeta Zagorca, koji je do tog momenta promašio svih šest trojki koje je pokušao.

Ipak, Zagorac je prešao put od tragičara do junaka, pošto je pogodio za tri poena par sekundi pre poslednjeg zvižduka. Bili Beron pokušao je da u preostalom vremenu sa više od pola terena postigne trojku, bio je blizu, ali ne i uspešan.

Partizan odnosi pobedu na oduševljenje svojih navijača i izjednačuje na 1:1 u finalnoj seriji. Ekipa koja prva zabeleži tri pobede će biti šampion Srbije.


Komentari