ĐORĐEVIĆU I MARKOVIĆU ŠUT KARTA IZ VIRTUSA, TEU NE DAJU DA IDE! Bolonjezi besni, opet su ostali bez Evrolige, ceh plaćaju...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ĐORĐEVIĆU I MARKOVIĆU ŠUT KARTA IZ VIRTUSA, TEU NE DAJU DA IDE! Bolonjezi besni, opet su ostali bez Evrolige, ceh plaćaju...

Italijanski list Republika prenosi da sa Aleksandrom Đorđevićem i Stefanom Markovićem najverovatnije neće biti nastavljena saradnja, dok bi Miloš Teodosić trebalo da odradi ugovor do kraja

Težak poraz doživeo je Virtus iz Bolonje u majstorici polufinala Evrokupa. Do sudara sa Uniksom nije pretrpeo nijedan, a onda je posle dobijene prve utakmice u seriji, izgubio dve vezane.

Sastav iz Kazanja je otišao u finale i Evroligu, a ukoliko se ne desi neko čudo, tim iz Bolonje ponovo nećemo gledati u elitnom društvu. Neuspeh na evrosceni izvesno će dovesti do određenih promena, a Republika tvrdi da su na izlaznim vratima kluba između ostalih i trener Aleksandar Đorđević, kao i iskusni plejmejker Stefan Marković.

Pre dve godine zacrtan je plan da se sa Đorđevićem na klupi Virtus vrati na staze stare slave. Da je ozbiljan u toj nameri, postalo je jasno kada je leta iste godine u klub stigao Miloš Teodosić, vervatno i najveće pojačanje u istoriji tima iz Bolonje.

Potpisao je i Stefan Marković, Đorđević je sa srpskim bekovskim tandemom krenuo silovito u želji da se domogne Evrolige, ali ga je u sezoni 2019/20 u tome sprečila pandemija virusa korona.

Takmičenje u Evrokupu je prekinuto kada je italijanski tim imao učinak od 18 pobeda i dva poraza. Jasno, bio je prvi favorit za osvajanje trofeja, koji bi mu obezbedio i vizu za najbolje evropsko društvo.

Republika prenosi da će klub ipak doživeti značajne promene po okončanju sezone. Podsetimo da je Đorđević bio već na izlaznim vratima kluba sredinom takmičarske godine, ali je na zahtev igrača ostao u Bolonji.

Kako cilj nije ostvaren, sva je prilika da će ovoga puta teško srpski stručnjak ostati na klupi Virtusa. Pomenuti italijanski list prenosi i da je već sastavljena lista trenera koji bi mogli da ga naslede. U pitanju su dva domaća stručnjaka, šef struke Venecije Valter De Rafaele i trener Brindizija Frančesko Vituči.

Alesandro Pajola i Marko Belineli izvesno ostaju, a procena je da će i Miloš Teodosić igrati za Virtus naredne sezone, sjajnom srpskom plejmejkeru (MVP regularnog dela sezone u Evrokupu) ostala je još jedna sezona u ugovoru sa klubom.

Mozzart sport

Komentari