TRINKIJERIJEV VALJAK RASTURIO MOĆNI VIRTUS! To što je Partizan uradio Đorđeviću, Teu i ekipi nije bio čas košarke, već brutalno gaženje!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • TRINKIJERIJEV VALJAK RASTURIO MOĆNI VIRTUS! To što je Partizan uradio Đorđeviću, Teu i ekipi nije bio čas košarke, već brutalno gaženje!

Andrea Trinkijeri je na sebi svojstven način opisao pobedu protiv Aleksandra Đorđevića.

"Kada veliki rival dođe u grad, veliki trener, veliki igrači, moraš da izvučeš najbolje odelo iz ormara, a to je bila naša igra. Igrali smo sa velikim nivoom energije, dosta dobro u odbrani, skoku i to je razlog zbog kojeg smo dobili utakmicu. U svakom posedu smo izvlačili maksimum, ovo je bilo sjajno veče za nas, ali je gotovo. Možda kao Pepeljuga, da bude super do 23.59 i to je to", kazao je Trinkijeri posle meča.

Za mnoge ovoliko dobra igra Partizana bila je iznenađenje, ali ne i za Trinkijerija.

"Nije me iznenadilo, jer sam gledao kako se ekipa pripremala za ovu utakmicu. Ovo je veče mojih igrača, mog stručnog štaba koji je napravio fantastičan posao i Grobara. Ove tri stvari skupa su "skuvale" ovu fantastičnu utakmicu. Već sam rekao da je gotova, možemo da uživamo još nekih 75 minuta i idemo dalje. Želim da budem ponosan na igrače, ali i na stručni štab i konačno je Arena bila nešto jako. Guralo nas je, svi smo svirali istu muziku, svi zajedno".

Ulogu favorita za osvajanje Evrokupa Italijan ipak ostavlja Virtusu.

"Virtus je i dalje prvi favorit Evrokupa. Ovo je bila utakmica u specifičnoj situaciji, gde smo mi odigrali najbolji meč do sada, sa najboljim navijačima na svetu, ali oni imaju veliki kvalitet. Bitno je da smo odbranili domaći teren. Mi nemamo ogromne ambicije, ali imamo ambicije. Želimo da se borimo svaku utakmicu i da je dobijemo. Prošle sezone smo ušli u Top16 i ispali na jednu loptu. Ove godine smo bolji. Imamo velike ambicije svaki dan, da ovi igrači igraju bolje, da igraju atraktivno. Ovo je početak. Ne znam da li može bolje, ali može brže, sporije, pametnije... Imamo toliko utakmica da radimo zajedno", podvukao je Trinkijeri.

Košarkaši Partizana savladali su Virtus u prvom meču Top 16 faze Evrokupa, rezultatom 99:81.

Uz pesmu, ovacije i prigodan poklon, crno-beli su dočekali svoju legendu Aleksandra Đorđevića, ali nisu onda imali milosti prema klubu koji on predvodi sa klupe.


Partizan je nametnuo jak ritam od početka, Novica Veličković je mučio protivnike na niskom postu, a Kori Volden pogađao sa distance.

Posle 26:23 u prvoj četvrtini, Partizan je podigao lestvicu i potpuno dominirao u drugoj.

Razigrali su se Markus Pejdž i Nemanja Gordić, odbrana se "zategla", pa su crno-beli na odmor otišli sa čak 20 poena prednost – 62:42.

U trećoj četvrtini Partizan je malo posustao u napadu (u odnosu na fenomenalnu drugu četvrtinu), ali je uvećao prednost za jedan poen.

Završnica meča pripala je gostima, koji su uspeli samo da, koliko-toliko, ublaže poraz.

Kori Volden je bio najefikasniji sa 23 poena (pet trojki), Gordić je ubacio jedan manje (10/10 sa linije penala).

Pejdž je postigao 19 poena, a Novica Veličković deset.

Gejns je bio raspoložen u poraženom timu sa 21 poenom, a po 14 su postigli Miloš Teodosić i Džulijan Gembl. Stefan Marković je postigao jedan poen, ali je upisao šest asistencija.

Partizan je ostvario vrlo važnu pobedu protiv Virtusa, koji slovi za jednog od favorita za osvajanje takmičenja, pogotovo što ga u naredna dva meča očekuju gostovanja – prvo kod Trenta, a zatim kod Darušafake.

Grupa E:

Partizan – Virtus 99:81

Darušafaka – Trento 73:69

Tabela: Partizan 1-0, Darušafaka 1-0, Trento 0-1, Virtus 0-1.

RTS/B92


Komentari