(VIDEO) REJES PODUČAVA VUKČEVIĆA, SRPSKI DIJAMANT BIĆE BRUTALAN! Živa legenda Reala oduševljena Tristanom!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) REJES PODUČAVA VUKČEVIĆA, SRPSKI DIJAMANT BIĆE BRUTALAN! Živa legenda Reala oduševljena Tristanom!

Felipe Rejes igra verovatno poslednju sezonu u karijeri, ali iako je na terenu proveo samo 81 minut, i dalje ima ogromnu ulogu u Real Madridu.

Rejes je živa legenda Reala, španske i evropske košarke. Dva puta je osvojio Evroligu, sa Španijom je tri puta bio prvak Evrope i jednom sveta, a rekorder je EL po broju utakmica.

Rejes trenutno predstavlja vrlo bitnog mentora za mlade košarkaše Reala, pre svih talentovanog krilnog centra Tristana Vukčevića.

Sin bivšeg košarkaša Crvene zvezde, Olimpijakosa, Reala, Montepaskija, Olimpije i Virtusa Dušana je mlađi 23 godine od legende Reala.

Osamnaestogodišnji Tristan nije nastupio u Evroligi ove sezone, u oktobru je debitovao za Real u Endesa ligi, ali ga sve vreme podučava upravo Rejes.

To je otkrio on lično, u rođendanskoj čestitki za 41-godišnjeg Rejesa, uz video njihovog zajedničkog treninga.

"Nije me samo danas Felipe Rejs podučavao u reketu, uči me svakog dana poslednjih sedam meseci, kako na tako i van terena. Čast je što mogu da učim od tebe", napisao je Vukčević.

Rejes mu se odmah javno zahvalio.

"Zadovoljstvo je raditi sa klincima koji žele da uče i koji žele da treniraju svakog dana i daju sve od sebe. Tristane, ti si primer svega ovoga. Ako nastaviš da radiš ovako naporno, sa istom skromnošću kao do sad, stići ćeš daleko", napisao je Rejes.


Tristan Vukčević ima 18 godina, rođen je u Sijeni pa može da nastupa za reprezentaciju Italije.

Otac mu je Srbin pa može da igra i za Srbiju, a preko njega ima i državljanstvo Grčke, zbog čega nosi i prezime Calikis.

Preko majke ima pasoš Švedske, a porodica Vukčević je dobila i državljanstvo Španije, pa Tristan može da bira između svih ovih zemalja za koju će da nastupa.

Trenutno je najbliži dresu "Orlova", što je pre nekoliko meseci otrkio i direktor mlađih selekcija KSS Igor Rakočević.

B92.net

Komentari