(VIDEO) ZVEZDA DOVODI AMERIČKOG BEKA, ALI I MILJENIKA DELIJA ZA CENTRA?! Crveno-beli krenuli u rekonstrukciju tima!

    foto: KK Crvena Zvezda/ABA
    Podeli
  • (VIDEO) ZVEZDA DOVODI AMERIČKOG BEKA, ALI I MILJENIKA DELIJA ZA CENTRA?! Crveno-beli krenuli u rekonstrukciju tima!

Zvezda dovodi beka. Bar bi trebalo. Ako se sprovede u delo ono na čemu se radi… I to bi trebalo vrlo brzo da se dogodi. Spekuliše se da bi novi igrač trebalo da dođe već za meč u Podgorici, protiv Budućnosti.

Košarkaškim kuloarima se pominje Kevin Punter. Trenutno je igrač Olimpijakosa, a u klubu iz Pireja je od ove sezone. Nije zadovoljan minutažom, u klubu nisu zadovoljni njegovim učinkom, pa je na izlaznim vratima. Odigrao je ukupno 11 utakmica u Evroligi, prosečno je na terenu provodio nešto više od 18 minuta. Za to vreme je prosečno beležio 6,8 poena. U šutu za dva je imao 39,2, a za tri poena 17,2 posto uspešnosti!

Očigledno se u Olimpijskosu nije dobro snašao. Mnogo bolje je igrao za AEK, gde ga je trenirao upravo sadašnji strateg Crvene zvezde Dragan Šakota. Sa AEK-om je 2018. godine osvojio Kup Grčke i FIBA Kup šampiona. U finalu je postigao 16 poena i bio jedan od najboljih igrača.

Pre Amerikanca bi crveno-belu opremu trebalo da zaduži naš bivši reprezentativac i nekadašnji centar Zvezde, Vladimir Štimac.

Ovaj 32-godišnji Beograđanin postaje slobodan igrač, pošto mu je ističe kratkoročni ugovor sa Fenerbahčeom. Trener turskog tima Željko Obradović po svoj prilici neće želeti da produži saradnju sa našim košarkašem, što otvara Zvezdi mogućnost da ga angažuje bez obeštećenja.

Štimac je ove sezone odigrao 12 mečeva u Evroligi, a u proseku je bio 16,5 minuta na terenu. Za to vreme je beležio učinak od 7,3 poena i pet skokova po meču.

Dolazak Štimca najverovatnije znači i raskid saradnje sa jednim od stranih centara. Po svoj prilici, Majkl Odžo će napustiti crveno-bele u narednom periodu.

Maxbetsport/Teleks.info

Komentari