AUU, OVO NE VALJA! ORLOVI, AKO OVAKO BUDETE IGRALI PROTIV ITALIJE ILI PORTORIKA NIŠTA OD OLIMPIJADE! Ej, pa vile su nas spasle protiv "strašnih Filipina"!

    foto: KSS
    Podeli
  • AUU, OVO NE VALJA! ORLOVI, AKO OVAKO BUDETE IGRALI PROTIV ITALIJE ILI PORTORIKA NIŠTA OD OLIMPIJADE! Ej, pa vile su nas spasle protiv "strašnih Filipina"!

Teže nego što se očekivalo, košarkaši Srbije savladali su Filipine 83:76 i obezbedili prvo mesto u grupi. Ekipa Igora Kokoškova imala 16 poena prednosti, ali dozvolila protivniku da dođe do egal završnice. Brine povreda Stefana Jovića. "Orlovi" će u polufinalu igrati protiv poraženog iz duela između Italije i Portorika u grupi B.

Malo je nedostajalo da selekcija Filipina napravi veliko iznenađenje i šokira "orlove" u Beogradu, ali zahvaljujući Bobanu Marjanoviću Srbija je zabeležila pobedu 83:76 i osvojila prvo mesto u grupi.

Početak i veći deo meča nisu nagoveštavali neizvesnu završnicu, ali su uporni Filipinci koristili sve greške ekipe selektora Igora Kokoškova i umalo savladali favorizovane "orlove".

Srbija je dobro otvorila meč, zahvaljujući poenima Ognjena Dobrića i posle 10 minuta igre imala prednost 22:16. Već do poluvremena ona je uvećana na 45:34 i već je delovalo da je obezbeđena laka pobeda.

Na početku poslednje deonice prednost "orlova" rasla je do maksimalnih 56:40, ali je onda usledio veliki pad u igri srpskog tima.

Filipinci su iz minuta u minut topili prednost. Posle tri deonice razlika je bila pet poena, a gosti su u jednom trenutku došli i do vođstva.

Da nesreća ne ide sama, povredio se i startni plej srpske reprezentacije Stefan Jović. Posle jednog prodora uhvatio se za list noge i u bolovima napustio teren.

Ipak, Srbija je do kraja meča smogla snage da dođe do trijumfa. Konačno su "orlovi" iskoristili dominaciju Bobana Marjanovića, koji je gotovo sam igrao protiv filipinske petorke.

Na drugoj strani, Filipinci su promašili nekoliko otvorenih šuteva, pa je Srbija došla i do druge pobede na turniru.

Marjanović je meč završio sa 25 poena i 9 skokova, Dobrić je dodao 16, a Teodosić 13 u srpskom timu. U ekipi Filipina najefikasniji je bio Frenk Vilijams Kuame sa 17 poena.

Treba istaći da zbog lakših povreda protiv Filipina nisu igrali Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić, dok Vasa Micić nije ulazio u igru.

Srbija je obezbedila prvo mesto u grupi, pa će u polufinalu, u subotu, igrati protiv poražene ekipe iz duela između Italije i Portorika, koji se igra sutra.

Komentari