DANILOVIĆ ZNA KO ĆE NA KLUPU ORLOVA, ALI NEĆE DA OTKRIVA IMENA, Srbija se kandidovala za kvlafikacioni turnir za OI!

    foto: KSS
    Podeli
  • DANILOVIĆ ZNA KO ĆE NA KLUPU ORLOVA, ALI NEĆE DA OTKRIVA IMENA, Srbija se kandidovala za kvlafikacioni turnir za OI!

Prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović istakao je da ima napretka u traženju novog selektora muške selekcije, ali da je u ovom trenutku ne želi da otkriva kandidate.

"Imam imena, bilo je pomaka. Razgovori su u toku. Međutim, zbog osetljivosti teme i da ne bismo spekulisali, pošto smo svi treneri u Srbiji i svi najbolje sve znamo... Biće javljeno onog momenta kada se to definitivno bude iskristalisalo. Bilo bi neozbiljno da bilo šta pričamo pre toga", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

Srbija je ostala bez selektora u septembru posle petog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini i odlaska Alesandra Ðorđevića.

Kao kandidati mediji su spekulisali sa imenima Saše Obradovića i Igora Kokoškova.

Košarkaški savez Srbije (KŠ) zvanično je podneo kandidature za domaćinstvo kvalifikacija za Olimpijske igre, u muškoj i ženskoj konkurenciji, saopštio je danas predsednik KŠ Predrag Danilović.

On je na konferenciji za medije u Kući košarke zahvalio državi na finansijskoj pomoći.

Ženski kvalifikacioni turnir održaće se u februaru, a muški u junu naredne godine.

FIBA će do 15. novembra saopštiti domaćine četiri kvalifikaciona turnira u jakoj konkurenciji zemalja kao što su Grčka, Litvanija, Hrvatska, Rusija i druge, dok je žreb 27. novembra.

Muška selekcija je pred OI u Rio de Žaneiru bila domaćin, kada je izborila plasman, a potom i osvojila srebrnu medalju.

Teleks.info/Tanjug

Komentari