FIBA ZALEDILA AMERE, SAD MOGU DO TREĆEG UZASTOPNOG ZLATA, ALI AKO U FINALU NALETE NA SRBE… Sve je moguće!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FIBA ZALEDILA AMERE, SAD MOGU DO TREĆEG UZASTOPNOG ZLATA, ALI AKO U FINALU NALETE NA SRBE… Sve je moguće!

Na zvaničnom sajtu FIBA je objavljena analiza Igora Ćurkovića u kojoj navodi da su SAD, Srbija i Grčka glavni favoriti za osvajanje medalja na Mundobasketu.

Kako se navodi u tekstu, ekipa koji će predvoditi legendarni trener Greg Popovič ima šansu da osvoji treću uzastopnu zlatnu medalju za SAD, čime bi taj nacionalni tim postao prvi u istoriji sa takvim rezultatom.

"SAD imaju šansu da to urade, a dok ne pokažu nekakve znakove slabosti u pripremnim utakmicama ostaju glavni favoriti za zlatnu medalju. Srbija izgleda veoma dobro, pa bismo mogli da vidimo reprizu finala iz Svetskog kupa 2014. godine i Olimpijskih igara dve godine kasnije", navodi autor.

Kao drugog favorita Ćurković je izdvojio reprezentaciju Srbije.

"Za svaki tim na svetu bi gubljenje Miloša Teodosića bio katastrofalan udarac. Za Srbiju, to je samo signal da promeša brzine i da postigne 95 poena protiv Litvanije u Litvaniji. Srbija je imala i 95 poena protiv Finske, a 97 protiv čačanskog Borca. Srbija će pronaći način da postiže poene, a to nije iznenađujuće s obzirom na to da u timu ima Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu i ostale igrače, na čelu sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem", dodao je Ćurković.

Autor je istakao Grčku, sa Janisom Adetokumbom, kao trećeg favorita, dok je na četvrto i peto mesto postavio Španiju i Francusku.

Slede Australija, Argentina, Nigerija, Litvanija i Turska, koje kompletiraju najboljih deset, prema mišljenju autora.

B92/Teleks.info

Komentari