HRVATI SU NEPOPRAVLJIVI, VEĆ SANJAJU MEDELJU NA OI! Legendarni Dino Rađa spusta euforiju, HOĆE LI GA POSLUŠATI?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • HRVATI SU NEPOPRAVLJIVI, VEĆ SANJAJU MEDELJU NA OI! Legendarni Dino Rađa spusta euforiju, HOĆE LI GA POSLUŠATI?!

Dino Rađa, prvi čovek Stručnog saveta KS Hrvatske, kaže da reprezentaciju čeka mnogo važnija stvar u ovom trenutku od kvalifikacija za Olimpijske igre.

U sredu je održan žreb, a Hrvatska kao domaćin je dobila veoma tešku grupu u kojoj igraju: Brazil, Tunis, Rusija, Nemačka i Meksiko.

Hrvatska je igrala pre tri godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde je u četvrtfinalu eliminisana od strane Srbije.

"Kockasti" se nalaze u veoma teškom periodu, s obzirom da nisu učestvovali na Svetskom prvenstvu u Kini i zbog toga Rađa poručuje:

"Grupa je takva kakva je i voleo bih to da ostavimo sa strane. Čeka nas puno važnija stvar u ovom trenutku, a to su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. Mi Hrvati uvek padamo u euforiju. Već čujem da neki pričaju kako ćemo u Tokio ići po medalju, a zaboravljaju da nas čekaju utakmice u protiv Holandije, Švedske i Turske, u kojima ćemo biti bez NBA igrača", rekao je Rađa za "Index.hr".

Legendarni hrvatski košarkaš je prokomentarisao i grupu.

''Najteža grupa, ali sve se to može proći. Jaki su i Rusi i Brazilci i Nemci, ali jaki smo i mi. Niko tu nije bauk da ga se treba plašiti. Igramo pred domaćom publikom, ako ćemo biti kompletni, imamo odličnu ekipu i ne vidim zašto ne bismo prošli. Ali ponavljam, za nas su sad primarne kvalifikacije za Evrobasket. Zamislite da to ne prođemo'', zaključio je Rađa.

Kvalifikacije su na programu 23-28. juna 2020, a samo prvoplasirana ekipa će proći na OI.

Index.hr

Komentari