IMA LI KOJI SRBIN, AMAN! PARTIZANOVA PETORKA ZA EVROLIGU - Eksum, Panter, Naneli, Ledej i Lesor... ŠTA REĆI...

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • IMA LI KOJI SRBIN, AMAN! PARTIZANOVA PETORKA ZA EVROLIGU - Eksum, Panter, Naneli, Ledej i Lesor... ŠTA REĆI...

Crno-beli mozaik za narednu sezonu je pri kraju, ozvaničenjem saradnje sa Joanisom Papapetruom i angažovanjem igrača na poziciji pet, biće praktično kompletiran.

Sa "kockicama" koje su do sada stavljene na platno, jasno je vidljiva kvalitetna konačna slika koju je konstruisao trener Željko Obradović, a koja će za realan cilj imati plasman u top osam elitnog evropskog košarkaškog takmičenja.

Zasada su Partizanovu opremu zadužili doskorašnji plejmejker Barselone Dante Eksum, nisko krilo DŽejms Naneli je došao iz Makabija, dok se u klub treći put vratio Danilo Anđušić na poziciji beka šutera. Dovođenje Papapetrua iz Panatinaikosa je gotova stvar, dok se čeka potpis kvalitetnog igrača na poziciji pet, kojim bi se sastavila na papiru nikad kvalitetnija prva petorka.

Vode se i intenzivni razgovori sa Matijasom Lesorom oko produžetka saradnje, dok je predsednik kluba Ostoja Mijailović najavio da se za tri dana može očekivati potpis najvećeg pojačanja za narednu sezonu. Neki očekuju da to bude kanadski organizator igre Kevin Pengos, za kojeg je ozbiljno zagrizla i Olimpija iz Milana, dok se drugi potajno nadaju povratku Nikole Milutinova, kojeg ugovor i dalje veže za moskovski CSKA.

Međutim, zbog suspenzije ruskih ekipa iz Evrolige, veruje se da bi srpskom reprezentativcu mogao da mu bude interesantan povratak u Beograd. Koja god opcija da je u pitanju, nesumnjivo je da će crno-beli oformiti najskuplji tim u istoriji kluba i tako se na velika vrata vratiti u elitno društvo. Petorka koju čine Eksum, Panter, Naneli, Ledej i Lesor zvuči zastrašujuće, dok se na klupi kao kvalitetne opcije nalaze Anđušić, Avramović, Papapetru, uz mladu osovinu koju čine Madar, Smailagić, Vukčević, Koprivica i Trifunović.

Oni će uz iskusne saigrače i jake protivnike u Evroligi sticati preko potrebno iskustvo i napredovati iz dana u dan. Duga klupa i jedan tim za Evropu, a drugi za regionalnu ABA ligu, nalik na najozbiljnije evropske timove, budući je Partizanov koncept. Trenutno se pod ugovorom nalazi 13 igrača, realno je očekivati da Obradović tokom sezone rotira 14 imena, dok bi se situacija oko nekih mladih snaga treba dodatno razrešiti. Ne bi bilo neočekivano da put pozajmice odu Dušan Miletić i Gregor Glas, kako bi sticali važno iskustvo i imali minute u nogama što je posebno bitno za ovaj period njihovih karijera.

Teško da postoji bolja pozivnica za navijače crno-belih, koji su se nesumnjivo uželeli evroligaške košarke. Zato i ne treba čuditi ako sve domaće utakmice koje će se igrati u "Štark areni" budu ispunjene do poslednjeg mesta. Tom nesvakidašnjem ambijentu se nada i Australijanac Eksum, koji je odranije dobro upoznat sa navijačkom kulturom u Srbiji.

- Sa mnogima sam pričao o navijačima Partizana. Svi misle da mi je Najdžel Vilims Gos pričao o crno-belima. Naravno, jeste i on, ali zapravo još u Australiji kada sam imao 15 ili 16 godina, imao sam trenera koji je iz Srbije i on mi je pričao da ne postoji ništa kao utakmice Partizana. Jedva čekam da istrčim na prvom meču Evrolige pred navijače, mnogo sam toga čuo i video - istakao je Eksum u prvom obraćanju za klupski sajt.

ANĐUŠIĆ NOVI KAPITEN PARTIZANA?

Odlakom Radeta Zagorca iz kluba posle četiri godine, otvorio se konkurs za novog kapitena Partizana. Za tu poziciju po trenutnom pogledu na sastav mogu da figuriraju samo dva imena - Danilo Anđušić i Aleksa Avramović. Ipak, realnije deluje da traku oko ruke stavi Anđušić koji pored toga što je iskusniji (ima 31 godinu, Avramović 27), takođe treći put oblači dres kluba, čiji je veliki simpatizer od najmlađih nogu i koji oseća kao svoju kuću kao što su to nekada Dragan Kićanović, Goran Grbović, Pera Božić i Novica Veličković.

Novosti

Komentari