OBRADOVIĆ I PARTIZAN - GDE JE ZAPELO, ŠTA SE ČEKA SA PROMOCIJOM?! Sve informacije govore da je Žoc uzeo crno-bele, ali...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • OBRADOVIĆ I PARTIZAN - GDE JE ZAPELO, ŠTA SE ČEKA SA PROMOCIJOM?! Sve informacije govore da je Žoc uzeo crno-bele, ali...

Pravi košarkaški zemljotres izazvala je vest o povratku Željka Obradovića u Partizan. Nema ko se nije oglasio ovim povodom, od navijača preko društvenih mreža, košarkaških radnika pa sve do predsednika države. Svi su pričali o najtrofejnijem treneru Evrope i njegovom povratku u Humsku gde je 1992. godine doneo titulu prvaka Evrope. Ipak, skoro nedelju dana traje nezapamćena euforija, ali zvaničnih informacija i dalje nema, u Partizanu pozivaju na strpljenje.

Na meču Češka – Engleska, naša kladionica nudi kvotu 2.15 za igru ug 3-5.

Spekulacije oko novog trenera Partizana traju već mesecima. Naime, od kada je Sašo Filipovski otišao, jasno je bilo da će Partizan u novu sezonu ući sa novim trenerom pošto je Aleksandar Matović bio privremeno rešenje. Prva “bomba” u Humskoj nije došla u vidu trenera, već sportskog direktora.

Potpuno neočekivano u upravu kluba je došao legendarni košarkaš Zoran Savić koji je odmah na predstavjanju jasno istakao da trener mora da bude veliko ime i to je najvažnija pozicija u klubu. Od tog momenta kreću da izniču imena, a najneverovatnije je bilo ime Željko Obradović.

Niko zaista nije verovao da bi najbolji trener Evrope mogao da se vrati u klub u kojem je počeo. Ipak kako je vreme prolazilo, glasine su bile sve žešće.

Prvo je Saša Đorđević bio glavna meta svih priči, ali je onda krenula da se zahuktava priča oko Obradovića, a ključnu ulogu imao je Savić koji je pokrenuo pregovore. Onda eksplozija, dnevni list Kurir ističe da je sve dogovoreno i da je Željko Obradović zaista novi trener Partizana. Vest se proširila kao vatra svuda, ali ubrzo su krenuli da stižu demanti.

Prvo iz kluba, naglasili su da nikakav dogovor nije postignut, ali je takođe naglašeno da se razgovara sa Obradovićem. Prvo je ovo istakao Zoran Savić, a potom se oglasio i Ostoja Mijailović koji je molio za strpljenje.

Iako iz dana u dana možemo da čujemo sa raznih strana da je dogovor postignut i da je ostalo samo da se ozvaniči, ipak, niko iz Partizana ne želi da daje izjave za medije.

Na sve to nadovezala se i pravovremena objava udruženja trenera Evrolige u kojoj se samo ističe da se Obradović vraća. Međutim, to se odnosilo da njegovo pojavljivanje na trenerskoj klinici. Na sve to pojavila se informacija da je Panatinaikos takođe zainteresovan da vrati legendarnog trenera, to je demantovano iz Atine.

Prema informacijama našeg portala, nova saznanja će biti poznata najkasnije krajem ove ili početkom sledeće nedelje kada se očekuje obraćanje Ostoje Mijailovića ili nekoga iz Partizana.

Sve se čini da je završeno, ali nikako da se ozvaniči.

Ostaje nam da pomno čekamo reakciju iz Humske.

Maxbetsport/B. B.

Komentari