OBRADOVIĆ JASAN: IGRAĆEMO MODERNU KOŠARKU NA OBE STRANE TERENA! Rano je za pojačanja, da vidimo ko je tu, ko mi odgovara...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OBRADOVIĆ JASAN: IGRAĆEMO MODERNU KOŠARKU NA OBE STRANE TERENA! Rano je za pojačanja, da vidimo ko je tu, ko mi odgovara...

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je na predstavljanju u Beogradu da mu je ukazana velika čast, da je svestan očekivanja navijača i da je spreman da ih ispuni.

Nekadašnji reprezentativac Saša Obradovic i zvanično je danas postao trener košarkaša Crvene zvezde.

Bivši trofejni kapiten crveno-belih i osvajač brojnih medalja u dresu reprezentacije potpisao je ugovor na dve plus jednu sezonu.

"Ukazana mi je velika čast. Hvala predsedniku Nebojši Čoviću na poverenju, smatram sebe delom Zvezde i njene istorije. Mislim da sam kao igrač i kao ličnost i kao trener svih ovih godina zaslužio da budem trener Crvene zvezde. Spreman sam da izdržim sve što nosi ovaj klub, odgovornosti i očekivanja navijača i spreman da ih ispunim", rekao je Obradović na promociji na Malom Kalemegdanu, gde je na poklon dobio dres sa svojom "šesticom".

On se zahvalio menadžeru Mišku Ražnatoviću, koji je, kako je rekao, napravio veliki "napor" da bi preuzeo Zvezdu, a potom se osvrnuo na to kako će izgledati Zvezda pod njegovom komandom.

"Igraćemo agresivnu, modernu košarku na obe strane terena. Nisam samo odbrambeni trener, moderna košarka zahteva da se igra na oba kraja terena. Glavni cilj je da napravimo što kompetetivniju ekipu za težak raspored koji nose Evroliga, ABA liga i srpska liga. Imamo uverenja i obećanja da će klub to podržati, svima je u interesu da predstavljamo klub i Srbiju na najbolji mogući način", istakao je Obradović.

Novi trener crveno-belih upitan je i kako će izgledati tim u narednoj sezoni, razmišlja li se o pojačanjima i da li će među njima biti Nikola Kalinić, kom ističe ugovor sa Fenerbahčeom.

"Sve su to spekulacije. Prvo treba da sagledam sliku. Ko je tu, ko je pod ugovorom, ko mi odgovara. Mislim da je rano da pričamo o pojačanjima. Očekujem da ćemo imati najbolji mogući tim koji će predstavljati Zvezdu u najboljem svetlu", rekao je Obradović.

Njegov prvi asistent biće Mikica Bogićević sa kojim sarađuje 14 godina, dok će kondicioni trener biti Duško Marković, sa kojim radi već deceniju a treći član stručnog štaba koji je bio na promocije skaut Bogdan Karaičić.

RTS


Komentari