ZVEZDA JE PROMAŠILA, CENTRI I PLEJ SU ČIST KRIMINAL! Hoće li je promašaji skupo koštati?!

    foto: KK CZ/ABA
    Podeli
  • ZVEZDA JE PROMAŠILA, CENTRI I PLEJ SU ČIST KRIMINAL! Hoće li je promašaji skupo koštati?!

Dugo će se pamtiti ova sezona kada je u pitanju košarkaška ekipa Crvene zvezde. Mnogo je bilo uspona i padova. Od euforije do apatije. Ipak, kada se podvuče crta, jasno je da je tim crveno-beli poprilično loše selektiran uprkos velikim ciljevima i ambicijama. Zvezda je uspela da se domogne pozicije 1 pred plej-of i bori za titulu, ali to je pre svega zbog sistema Dejana Radonjića. Pošto se nebrojano puta do sada videlo da je odabir igrača Saše Obradovića u najmanju ruku bio pogrešan.

Da ne koristimo neke teže reči, ali sa većinom igrača se promašilo. Iz ove priče izuzimamo Korija Voldena i Džordana Lojda koji su se isplatili crveno-belima iako i oni imaju oscilacije u igri. Uostalom, koji igračih nema.

Jasno se vidi da su rak rana ove ekipe pozicije plejmejkera i centra. U evropskoj košarci bez ikakve dileme dve najbitnije pozicije u ekipi. Ako pogledamo godinama unazad, možemo da sastavimo vrlo solidan argument da Zvezda odavno nije bila slabija na ovim pozicijama nego što je slučaj ove sezone.

Ako uzmemo u obzir da je Saša Obradović doveo Lengstona Hola da bude prvi organizator igre, a potom su pristizali kao pomoć Tejlor Ročesti i Kino Kolom, onda bez ikakve dileme možemo svima da damo čistu jedinicu za sve što su prikazali ove sezone. Na kraju Kori Volden je taj koji ima organizaciju u svojim rukama, dok Hol uglavnom ništa vredno pomena nije uradio osim na početku sezone. Videlo se to i u Laktašima kada je Igokea deklasirala Zvezdu u polufinalu ABA lige i tako izborila majstoricu u Beogradu, koja se igra u utorak.

Sve što smo istakli za organizatore igre, isto važi i za centre. Zvezda se odrekla Vladimira Štimca i zadržala Ognjena Kuzmića koji više nije ni senka nekadašnjeg igrača. Lendri Noko nikako da pronađe konstantnu formu, a o kratkoj epizodi Emanuela Terija ne treba da troše reči.

Podsetićemo vas ko je sve pokrivao pozicije plejmejkera i centra tokom prethodnih godina, pa vi sami zaključite da li je nekada bilo gore na Malom Kalemegdanu kada je u pitanju kvalitet igrača na ovim pozicijama…

Sezona 2013/14

Plejmejker: Demarkus Nelson

Centar: Boban Marjanović

Sezona 2014/15

Plejmejker: Markus Vilijams

Centar: Boban Marjanović/Majk Cirbes

Sezona 2015/16

Plejmejker: Stefan Jović/Vasilije Micić

Centar: Majk Cirbes/Vladimir Štimac

Sezona 2016/17

Plejmejker: Stefan Jović/Nejt Volters

Centar: Ognjen Kuzmić

Sezona 2017/18

Plejmejker: Tejlor Ročesti

Centar: Matijas Lesor/Alen Omić

Sezona 2018/19

Plejmejker: Džo Regland

Centar: Majk Cirbes/Majkl Odžo

Sezona 2019/20

Plejmejker: Lorenco Braun

Centar: Vladimir Štimac/Majkl Odžo/Džejms Gist

Maxbetsport

Komentari