JOKIĆ U MVP MODU, POKU IGRA KAO MATOR, BOGDAN REŠETA... Srbi igrali kao navijeni u NBA!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ U MVP MODU, POKU IGRA KAO MATOR, BOGDAN REŠETA... Srbi igrali kao navijeni u NBA!

Prošlosezonski MVP ligaškog dela NBA Nikola Jokić nastavio je sa fantastičnim igrama u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Prva zvezda Denvera bio je najbolji akter meča u kojima su Nagetsi pobedili Oklahomu u gostima sa 99:95.

Čak tri četvrtine su gosti kontrolisali igru i rezultat, ali se domaćini nisu predavali, čak su u finišu poveli – 93:88, da bi tada Jokić, Ostin Rivers i drugovi dodali gas i na kraju dobili drugi uzastopni duel u NBA – 99:95.

"Džoker" je sa 22 poenom bio najefikasniji igrač meča, uz šut iz igre 8/19, ali nije pogodio za tri poena (0/4). Somborac je dominirao pod obručima. Imamo je čak 16 skokova, od toga šest ofanzivnih, a sakupio je i šest asistencija. Raspucan je bio Rivers sa 22 poena, od toga čak šest trojki iz devet pokušaja. Džef Grin je ubacio 16, Vil Barton 14 koševa.

Što se tiče Oklahome, Srbin Aleksej Pokuševski je za 12 minuta na parketu imao sedam poena, dva skoka i jednu asistenciju. Dvocifreni su bili Laganc Dort sa 14, Džeremija Robinson Irl sa 12, Džoš Gidi sa 11 i Darijus Bizli sa 10 poena.

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović blistao je, uz najboljeg igrača Atlante Trea Janga. Obojica su postigla po 19 poena, ali su Hoksi poraženi od Klipersa u Los Anđelesu rezultatom 106:93.

Bivši igrač Partizana i Fenerbahčea je za 32 minuta u igri imao šest skokova (sve u defanzivi), tri asistencije i dve ukradene lopte, šutirajući iz igre 8/16 i za tri poena 3/8.

Prethodno veče u NBA ligi je obeležio je povtatak na teren Kleja Tompsona. Posle 941 dana van parketa, dve teške operacije, sjajni bek se vratio i odmah zablistao, pokazao je da mu ruka nije zadrhtala. Opet je na terenu neustrašivi tandem – Stef Kari i Klej Tompson, pa su Voriorsi istakli kandidaturu za titulu.

Ratnici su slavili sa 96:82 i izjednačili se sa Finiks Sansima, najboljim timom NBA lige, sa skorom 30-9. Povratnik Klej Tompson je postigao 17 poena za manje od 20 minuta u igri, uz šut za tri 3/7. Najefikasniji je bio Stef Kari sa 28 poena, a odličan je bio i Džordan Pul sa 14, dok se srpski as Nemanja Bjelica nije upisao u strelce za 13 minuta provedenih na parketu.

Što se tiče gostiju, Lamar Stivenson je dominirao sa 17 poena, iskusni plej Rejdžon Rondo je postigao dva manje, a Evan Mobli 11 koševa.

Brutalnu partiju pružio je Luka Dončić. Slovenac je u trijumfu Dalasa kod kuće protiv lidera Istoka Čikaga imao tripl-dabl učinak od 22 poena i po 14 skokova i asistencija. Demar Derozan je sa 20 poena bio najbolji u redovima Bulsa.

SD

Komentari