KOBI SAD IGRA NEBESKU KOŠARKU! Pogibja Brajanta digla na noge svet, BOGDAN, LEBRON, ŠEK, DŽORDAN… Kako prihvatiti da Mambe više nema!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KOBI SAD IGRA NEBESKU KOŠARKU! Pogibja Brajanta digla na noge svet, BOGDAN, LEBRON, ŠEK, DŽORDAN… Kako prihvatiti da Mambe više nema!

Legendarni košarkaš Los Anđeles lejkersa Kobi Brajant poginuo je u helikopterskoj nesreći.

Vest je prvo objavio TMZ, a nešto kasnije potvrdio Adrijan Vojnarovski, novinar I-Es-Pi-En-a. U nesreći je poginula i Kobijeva ćerka, 13-godišnja Đana, a zajedno su krenuli na utakmicu.

Iako je prvo saopšteno da je poginulo pet osoba u padu helikoptera, policija sumnja da je devet ljudi izgubilo život.

Vlasnik Dalas maveriksa, Mark Kjuban, putem Tvitera je potvrdio tužnu vest.

Brajant je rođen 1978. godine u Filadelfiji, od 1996. do 2016. godine nastupao je za Los Anđeles lejkerse, sa kojima je osvojio pet NBA titula.

Draftovao ga je Šarlot, ali je čitavu karijeru proveo u Lejkersima, koji su povukli dresove sa brojevima 8 i 24, koje je Brajant nosio.

Kobi je dva puta bio najkorisniji igrač finala NBA prvenstva, jednom MVP regularne sezone, 18 puta učestvovao je na "Ol-star" utakmici, osvojio takmičenje u zakucavanjima, u dva navrata bio najbolji strelac lige.

Sa reprezentacijom SAD osvojio je dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Brajant je osvojio i Oskara 2018. godine, za kratki animirani film „Draga košarko".

Od Kobija su se oprostili brojni igrači NBA!

ŠEK: BRATE, VOLIM TE!

Šekil Onil, nekadašnji saigrač, protivnik, prijatelj i "brat" napisao je da ne postoje reči kojima bi opisao bol zbog tragedije u kojoj sam izgubio Điđi i mog brata Kobija.

“Volim te, nedostajaćeš", napisao je, između ostalog, popularni Šek na tviteru.

Odnos Šekila Onila i Kobija Brajanta se godinama menjao. Bili su saigrači koji su vodili Lejkerse do šampionskih titula.

Posle velikih svađa, zbog kojih je Onil trejdovan iz Lejkersa, pale su teške reči i mnogi su ih odjednom smatrali neprijateljima.

Ipak, sve nesuglasice i teške reči nikada nisu ubili ljubav i poštovanje među njima.

LEBRON SKRHAN ZBOG BRAJANTA

Najdominantniji igrač današnjice, Lebron Džejms, slomljen nakon što je saznao da je njegov prijatelj i jedan od idola, Kobi Brajant, poginuo.

Lejkersi su se vratili iz Filadelfije, a Lebron Džejms je bio potpuno skrhan zbog smrti Kobija Brajanta, jednog od idola.

DŽORDAN U NEVERICI: NEDOSTAJEĆE MIO NAŠI RAZGOVORI!

Majkl Džordan emotivnom porukom se oprostio od Kobija Brajanta.

Džordan, kojeg mnogi smatraju najboljim košarkašem svih vremena, voleo je mentalitet Kobija Brajanta i njegov takmičarski duh.

Po njemu su bili najsličniji i često su ih poredili.

"Šokiran sam užasnim vestima o Kobiju i Đani. Ne mogu da opišem bol. Voleo sam Kobija - bio mi je kao mlađi brat. Često smo pričali i mnogo će mi nedostajati naši razgovori. Bio je žestok takmičar, jedan od najvećih svih vremena i pokretačka snaga. Bio je i sjajan otac koji je mnogo voleo svoju porodicu", napisao je Majkl Džordan.

BOGDAN BOGDANOVIĆ: OSTAO SAM BEZ KOŠARKAŠKOG OCA!

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović ostao je bez košarkaškog idola.

Vest o smrti Kobija Brajanta potresla je i srpskog reprezentativca, košarkaša Sakramenta.

"Ostao sam bez košarkaškog oca. Niko nije uticao na moju igru kao ti Kobi... Tako tužno i tragično", napisao je Bogdan Bogdanović.

Luka Dončić se oprostio od Brajanta putem društvenih mreža, kao i brojni sportisti širom planete.

Mamba je bio majstor igre pod obručevima, pogledajte i ne zaboravite ove poteze!

Mediji

Komentari