KUKOČA SU DŽORDAN I PIPEN TOLIKO MRZELI DA SU SE SVAĐALI KO ĆE GA ČUVATI! Samo, Toni je bio iznad njihove mržnje!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • KUKOČA SU DŽORDAN I PIPEN TOLIKO MRZELI DA SU SE SVAĐALI KO ĆE GA ČUVATI! Samo, Toni je bio iznad njihove mržnje!

Dokumentarni film „Poslednji ples“, o Majklu Džordanu, izazvao je ogromnu pažnju svetske javnosti.

Film je pokrenuo pitanje zašto su dva najbolja igrača Bulsa, Džordan i Skoti Pipen toliko mrzeli Tonija Kukoča.

– Niko nije prošao ono kroz šta je prošao Toni… Mislim tu na pritisak od Džordana i Pipena, da bi dokazao ko je i šta je. Majkl i Skoti ga uopšte nisu voleli jer su ga smatrali čovekom Džerija Krausa, generalnog menadžera Bulsa. A Toni? Samo je hteo da igra… – rekao je njegov tadašnji saigrač Stiv Ker za „ESPN“

Kraus je bio opčinjen Kukočevom košarkaškom magijom još 1990. godine, kada ga je i izabrao na NBA draftu.

Ipak, tek tri godine kasnije uspeo da ga nagovori da dođe u najjaču ligu sveta.

Kako mu se smešila plata veća od Pipenove, jer je Skoti potpisao petogodišnji ugovor u vreme kada su primanja košarkaša bila primetno manja nego kada je Kukoč stizao u ligu, obojica su ga „uzela na zub“.

Čak i pre nego što je potpisao za Bulse…

A uzeli su ga na zub toliko, da su i ostali članovi čuvenog američkog „tima snova“ na Olimpijskim igrama 1992. u Barseloni nisu mogli da veruju s kojom željom su Džordan i Pipen odigrali protiv Kukoča.

– Hteo sam da ga razbijem… Da ga ponizim… Ne mogu da igram protiv Krausa, ali ću to što bih radio njemu, da radim ovom njegovom – rekao je tada Pipen novinarima.

Međutim, Kukoč je i tokom dana u Čikagu, prolazio kroz šikaniranje.

Džak Bukler, koji je igrao u Bulsima od 1994. do 1998. godine prisetio se da je Pipen govorio Kukoču da ne može da čuva ni stolicu, dok je Džim Klemons, pomoćni trener, istakao:

– Cela ta priča oko Krausa i njegovog angažovanja da se Toni dovede otežavala je od starta Kukoču život u Bulsima… A bilo je to skroz nepošteno prema njemu… Ipak, ostao je svoj, tako se i spasao.

Kukoč nije imao pojma da mu Džordan i Pipen „rade o glavi“.

– Nisam imao pojma da su me Majkl Džordan i Skoti Pipen toliko mrzeli da su se, kako sam tek posle saznao, svađali ko će da me čuva. Kada su me producenti dokumentarca o Drim timu pitali da li sam to znao, rekao sam im: „Ne, nisam znao, ali hvala što ste mi to rekli posle dve decenije!“ Bar mogu da se pohvalim da nijednom rivalu „Tim snova“ nije posvetio toliko pažnje – uz osmeh je rekao Kukoč.

Merdiansport

Komentari