(VIDEO) ĐORĐEVIĆU, GLEDAŠ LI TI OVOG MOMKA, SRBIJA IMA NOVOG JOKIĆA – IME MU JE ALEN SMAILAGIĆ! Bez reči je ostavio i Amere!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ĐORĐEVIĆU, GLEDAŠ LI TI OVOG MOMKA, SRBIJA IMA NOVOG JOKIĆA – IME MU JE ALEN SMAILAGIĆ! Bez reči je ostavio i Amere!

Alen Smailagić je nastavio da uveseljava navijače Golden Stejta, ponovo uz bravure u meču Letnje NBA lige.

Ovaj 18-godišnji Beograđanin, kog su Voriorsi izabrali sa 39. pozicije na draftu, doprineo je pobedi nad Lejkersima od 88:80.

Iako je u taboru "jezerdžija" Kodi Miler-Mekintajer stigao do skoro tripl-dabl učinka (sedam poena, po deset skokova i asistencija), doskorašnji član Zenita uopšte se nije proveo lepo kada je za rivala imao Smailagića.

Jer, najpre je naš mladi internacionalac atraktivno zakucao preko njega, a nedugo zatim ga je u kontranapadu stigao, efektno blokirao i, u stilu starijih američkih kolega, uputio pogled koji se na srpskom obično opisuje rečima "Gde si pošao?":

Ovoga puta, Alen Smailagić je ekipi doprineo sa devet poena (šut iz igre 3/7, od toga trojke 1/3), te sa tri skoka, dve asistencije i po jednom "krađom" i pomenutom blokadom.

Od visokih igrača koji su ovdašnjoj javnosti znani i izvan NBA aktivnosti, minule noći ponovo je bio solidan doskorašnji centar Partizana Džok Lendejl. On je imao 12 poena, osam skokova, dve blokade i asistencija u porazu Milvokija od Minesote sa 100:91.

Blic

Komentari