BOŠKAN NOVI SELEKTOR ORLOVA! ČEKA SE ODLUKA ODBOJKAŠKOG SAVEZA, Slobodan je prvi pik, sa Vojvodinom čini čuda!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • BOŠKAN NOVI SELEKTOR ORLOVA! ČEKA SE ODLUKA ODBOJKAŠKOG SAVEZA, Slobodan je prvi pik, sa Vojvodinom čini čuda!

Prema saznanjima Kurira novi selektor srpskih odbojkaša mogao bi da bude Slobodan Boškan, bivši reprezentativac koji trenutno vodi Vojvodinu. On trenutno ima najviše poverenja u predsedništvu Saveza, daleko više od Nikole Grbića ili nekog trećeg kandidata i gotovo izvesno će zameniti imenjaka i prethodnika Slobodana Kovača.

Slobodan Boškan nedavno je izabran za najboljeg trenera u konkurenciji odbojkaša za sezonu 2020/21, u izboru Udruženja odbojkaških trenera Srbije (UOTS). Nedavno je sa Vojvodinom osvojio Superkup Srbije, a i zvanični je šampion naše zemlje sa Novosađanima.

Kao odbojkaš Slobodan Boškan (46) bio je član tima koji je 2000. godine osvojio zlatnu olimpijsku medalju za SR Jugoslaviju. Sa reprezentacijom je još uzeo bronzanu, odnosno srebrnu medalju na evropskim prvenstvima 1995. i 1997. godine, srebro na Svetskom prvenstvu 1998. godine i bronzu na Svetskom kupu igranom 1996. godine.

Ponikao je u Vojvodini u kojoj se i afirmisao, a u inostranstvu bio je član italijanskog Trentina, grčkih klubova Olimpijakosa i Iraklisa, francuskog Tura, turskog Halkbanka i Budvanske rivijere iz Crne Gore.

O tome ko će biti novi selektor srpskih odbojkaša uskoro bi trebalo odluku da donese rukovodstvo Saveza na čelu sa Zoranom Gajićem.

Kurir

Komentari