(VIDEO) BRAVO CARICE! ODBOJKAŠICE SRBIJE ODBRANILE TITULU ŠAMPIONA EVROPE! Ni 20.000 Turaka, ni sudije, ni... NJIMA NIKO NIŠTA NE MOŽE!

    foto: CEV
    Podeli
  • (VIDEO) BRAVO CARICE! ODBOJKAŠICE SRBIJE ODBRANILE TITULU ŠAMPIONA EVROPE! Ni 20.000 Turaka, ni sudije, ni... NJIMA NIKO NIŠTA NE MOŽE!

Odbojkašice Srbije su odbranile titulu na Evropskom prvenstvu pobedivši Tursku sa 3-2 u setovima.Foto: CEV

Srpkinje su do pobede došle u prepunoj dvorani u Ankari, po setovima 21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13.

Izabranice Zorana Terzića su nastavile da pružaju nestvarno dobre rezultate, pa odbranile tron Evrope nakon što su prošle godine postale prvakinje sveta.

Naše odbojkašice su uspele da osvoje zlatnu medalju sa svih devet pobeda na prvenstvu, pobedivši Tursku drugi put posle trijumfa u grupnoj fazi.

Ovo je bila treća zlatna medalja za Srbiju na EP u istoriji, ujedno treća u poslednjih pet prvenstava (osvojeno zlato 2011) na kojima im je najgori plasman bio četvrto mesto.

Zanimljivo je da je Srbija u svakom setu počinjala jako dobro, ali se Turska nije predavala. Domaćice su stizale prednost Srbije maltene u svakom setu, ali na kraju je šampion sveta pokazao ko je i šta je - istini za volju dosta na dosta teži način nego što je trebalo da bude.

Lavovska borba i čelični živci srpskih odbojkašica u Ankari. Naspram sebe su imale izuzetno motivisanu ekipu Turske, nošenu fanatičnom podrškom sa tribina.

Upravo je taj momenat i pomogao Turkinjama da povedu u meču, ali su se devojke Zorana Terzića "sabrale" i osvojile naredna dva seta.

Nije moglo bez drame, jer je Srbija ispustila lepu prednost u četvrtom setu što su Turkinje oberučke prihvatile i izjednačile.

Iskoristile su trenutak i okrenule meč u svoju korist, ali je Bjanka Buša sa nekoliko odličnih poteza u najbitnijim momentima meča preokrenula rezultat i Srbija je došla do pobede u taj-brejku.

Srbija je odbranila titulu osvojenu pre dve godine na u Azerbejdžanu i Gruziji, i osvojila ukupno trećo zlato za Srbiju na prevenstvima Starog kontinenta.

Srbija je šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkašica igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja - na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svetskom šampionatu (2018).

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović zabeležila jedan manje.

Bronzanu medalju osvojile su Italijanke, koje su borbi za treće mesto pobedile Poljsku sa 3:0.


B92.net/Teleks.info

Komentari