REMSI DO TITULE U POSLEDNJEM NAPADU, OVO NEMA NI U FILMU! Spektakularan meč za tutulu NLF - Amerika na nogama!

    foto: Pixabay.com
    Podeli
  • REMSI DO TITULE U POSLEDNJEM NAPADU, OVO NEMA NI U FILMU! Spektakularan meč za tutulu NLF - Amerika na nogama!

Los Anđeles Remsi pobedili su Sinsinati Bengalse rezultatom 23:20 i osvojili šampionsku titulu u NFL ligi.

Jedan od najspektakularnijih sportskih događaja na planeti završen je na fantastičan način, jer je šampionska titula odlučena u poslednjem napadu.

Lombardijev trofej po drugi put dolazi u vitrine Remsa, prošli put su šampioni bili 1999. godine kada se franšiza nalazila u Sent Luisu.

Ovo je zaista bila utakmica u kojoj je moglo da se uživa, bilo je mnogo preokreta uz fenomenalne partije odbrane oba sastava, dok treba napomenuti i da su povrede imale uticaj na tok utakmice.

Tu se prevashodno misli na povredu kolena Odel Bekam Džuniora koji je verovatno pokidao ligamente kolena nakon sjajne igre u prvom poluvremenu, kasnije je stradao i Džons, ali i kvoterbek Bengalsa Burou, ali obojica su nastavila susret neometano.

Utakmica je počela sjajno po Remse koji su preko Bekama došli do prvog tačdauna i vođstva od 7:0, da bi Bengalsi sporo počeli i svoj odgovor poslali preko fild gola i šuta za 3 poena.

Probudili su se Bengalsi, Burou je igrao sjajno, Čejs je hvatao skoro svaku loptu, dok je igra trčanjem funkcionisala preko Miksona, ali je ofanzivna linija znala da popusti pod pritiskom odbrane Remsa.

Treba biti realan i reći da nije lako držati na oku Erona Donalda, Vona Milera, Lenarda Flojda i ostale, a pritom gledati gde se nalazi Džejlen Remzi da se ne baci intersepšn.

Na poluvremenu su Remsi vodili rezultatom 13:10, ali čim je treća četvrtina počela tako su Remsi dobili šamar i Džo Burou šalje "bombu" za Džamara Čejsa koji odlazi u end zonu i postiže tačdaun.

Ironija ili ne, ali odbrana Remsa je igrala dobro u ovom delu meča, ali je napad Bengalsa doneo vođstvo 10:3, da bi se problemi i sekovi gomilali pred odlazak u poslednji petnaestominutni period.

A tamo – drama. Odbrane su dominirale na obe strane, da bi pitanje pobednika napokon bilo rešeno tek na kraju utakmice. Šon Mekvej, trener Remsa, potpuno je odustao od trčanja i sve karte bacio na igru pasom.

Metju Steford se okrenuo najsigurnijoj opciji Kuperu Kapu i posle mnogo napetosti i kazni u poslednjem minutu dolazi do odličnog dodavanja za njega, bio je to tačdaun za 23:20 i krupan korak ka pobedi.

Ipak, pitanje poibednika je rešeno u poslednjem napadu na utakmici, kada je odbrana Remsa bila besprekorna i zahvaljujući sjajnom Eronu Donaldu zaustavila Džoa Buroa.

Kada pričamo o statistici, izdvajamo 263 jardi pasom Džoa Buroa uz 1 bačeni tačdaun i 0 intersepšna, što se trčanja tiče Džo Mikson je imao 72 jarda iz 15 pokušaja, a od hvatača 100 jardi je imao Higins, 89 Čejs, a 48 Bojd.

Od defanzivaca videli smo po 1 sek od Ridera i Hendriksona, dok su Los Anđeles Remsi u tom segmentu bili dosta dominantiji, ali su Bejts i Avuzi imali po intersepšn.

U Remsima, po dva seka zabeležili su glavni defanzivci Eron Donald i Von Miler, dok su Džons, Flojd i Robinson imali po 1. Metju Steford je bacio 283 jarda, 3 tačdauna i 2 intersepšna, 21 jard je istrčao Ejkers, Kap uhvatio 92 jarda, Bekam 52, Hopkins 47, a Henderson 43.

Los Anđeles Remsi su šampioni!

B92.net

Komentari