IVANA JE ŠAMPIONKA BALKANA, ALI I IMA NJBOLJI SKOK SEZONE! Šta reći... Kad Španović skače Evropa, ali i njene protivnice su na nogama!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • IVANA JE ŠAMPIONKA BALKANA, ALI I IMA NJBOLJI SKOK SEZONE! Šta reći... Kad Španović skače Evropa, ali i njene protivnice su na nogama!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović postala je šampionka Balkana. Prvenstvo Balkana se ovog vikenda održava u Istanbulu, a Španovićeva je najboljim rezultatom sezone došla do zlatne medalje.

Ona je skokom od šest metara i 75 centimetara bila najbolja. Ovo je ujedno i treći najbolji rezultat na svetskim rang-listama ove sezone.

Našoj skakačici u dalj je ovo osma titula šampionke Balkana.

- Prvi put ove sezone, a skoro posle dve godine sam skakala iz punog zaleta. Zadatak koji sam imala za današnje takmičenje sam uspešno odradila, tako da smo i trener i ja zadovoljni. Balkansko prvenstvo kao i miting u Beogradu, koji me očekuje u sredu, uvertira su za glavni cilj zimske sezone, a to je Evropsko prvenstvo u Torunu. U Beogradu očekujem još bolji rezultat - rekla je Ivana Španović.

Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunu (Poljska) se održava od 4. do 7. marta, a najbolja srpska atletičarka boriće se za četvrtu uzastopnu titulu prvakinje Evrope.

Novosti.rs

Komentari