TRKA BEOGRAD BANJALUKA BIĆE BRUTALNA, DOLAZAK POTVRDILI NAJBOLJI SVETSKI TIMOVI! Ovo se ne sme propustiti!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • TRKA BEOGRAD BANJALUKA BIĆE BRUTALNA, DOLAZAK POTVRDILI NAJBOLJI SVETSKI TIMOVI! Ovo se ne sme propustiti!

Sve je spremno za početak 15. izdanja najveće trke u ovom delu sveta, čuvenog biciklističkog spektakla od Beograda do Banjaluke. Trka će se voziti od 22. do 25. aprila, a dolazak su najavili veliki svetski timovi.

Čuveni Đovani Viskonti doći će sa svojim timom na Trku Beograd - Banjaluka, što je samo još jedna potvrda fenomenalnog rada direktora Trke Vladimira Kuvalje.

Ove godine Srbija će dočetaki i neke od najvećih biciklističkih ekipa na trci Beograd - Banjaluka.

Ukupno 25 timova sa četiri kontinenta prijavilo se za učešće na 15. izdanju trke koja će voziti od naše prestonice, do prestonice Republike Srpske.

Ovo će bez sumnje biti najjače izdanje trke koja je već četvrtu godinu član prve kategorije Međunarodne biciklističke Unije.

Najzvučniji timovi svakako su italijanski Bardijani i Novo Nordisk iz SAD-a, koji u svom sastavu imaju i pobeednike etapa na trci Điro d'Italija, kao što je Đovani Viskonti.

Inače, 25 ekipa odnosno 175 biciklista je maksimalan broj koji može da se pojavi na startu prema UCI pravilima.

Trka će sadržati četiri etape, a gradovi domaćini biće Beograd, Šabac, Obrenovac, Bijeljina, Vlasenica i Banjaluka.

Direktor karavana Vladimir Kuvalja srećan je zbog velikog odziva u prilično teškom trenutku za svetski sport, kao i činjenicom da će prvi put na trci nastupiti dve pro kontinental ekipe.

"Trudimo se da iz godine u godinu podižemo nivo i na sreću to nam uspeva. Nijednom timu ne plaćamo dolaske kako to rade najveće trke, svi žele da dođu kod nas na osnovu preporuka i iskustava ostalih, što nam naročito znači. Osim Italijana i Amerikanaca, dolaze nam i ekipe iz Kanade, Paragvaja, Nemačke, Slovenije, Portugalije, Kambodže, Kazahstana, Malezije, a titulu ukupnog pobednika braniće Jakub Kačmarek iz ekipe Mazovže serce Polski", rekao je Kuvalja.

Organizatori se nadaju da neće biti potrebe za pomeranjem termina trke, bez obzira na nepovoljnu epidemiološku situaciju.

Planirano je da trka počne 22. aprila etapom od Beograda do Šapca. Zatim sledi etapa Obrenovac - Bijeljina, pa Bijeljina - Vlasenica, dok će za nekoliko dana biti potvrđen i grad domaćin starta poslednje etape koja završava u Banjaluci.

Za sada je tome najbliži Prijedor.

RTS

Komentari