FJURI NOKAUTIRAO VALDERA, KRALJ CIGANA PIŠE ISTORIJU BOKSA! Spektakularan meč u Las Vegasu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FJURI NOKAUTIRAO VALDERA, KRALJ CIGANA PIŠE ISTORIJU BOKSA! Spektakularan meč u Las Vegasu!

Britanski bokser Tajson Fjuri pobedio je Amerikanca Donteja Vajldera u Las Vegasu, u spektakularnoj borbi kojom je zaključena trilogija dvojice velikih rivala. Fjuri je nokautirao Vajldera u 11. rundi i odbranio šampionski WBC pojas teškoj kategoriji.

Momak iz Mančestera ostvario je 31. pobedu u karijeri u kojoj nema poraz, 22. nokautom i, šta god ljudi mislili o njemu, dokazao da je jedan od najboljih teškaša u istoriji boksa.

Naneo je Vajlderu drugi poraz u roku od 20 meseci i zadržao pojas WBC šampiona u borbi koju će mnogi opisivati kao najveću u teškoj kategoriji.

Okršaj u "Ti mobajl areni" u Nevadi imao je zanimljivu uvertiru jer su obojica spremila kostime za ulazak u ring – Fjuri je bio obučen kao rimski vojnik, dok je Vajlder bio u prepoznatljivom izdanju, ali sada sa mnogo lakšim plaštom.

Amerikanac je poraz u prethodnom meču pokušao da opravda rečima da je nosio pretešku opremu prilikom izlaska i da su mu se noge umorile, što je želeo ovoga puta da spreči.

I jedan i drugi su krenuli ofanzivno i bez prevelikog kalkulisanja – činilo se da je Britanac nešto ofanzivniji, ali je i rival parirao.

U trećoj rundi je "kralj cigana" snažnim napadima saterao Donteja u konopce i jednim udarcem ga bacio u nokdaun, ali se ovaj podigao. Činilo se da Fjuri preuzima potpunu kontrolu, kada se desio veliki obrt.

Već u četvrtoj rundi Vajlder je dva puta slao rivala na patos, ali je Tajson, iako uzdrman, uspevao da se pridigne i nastavi borbu.

Ušlo se u nešto mirniji period, prošle su dve-tri runde bez prevelikih uzbuđenja, ali je bilo jasno da je američki bokser umorniji. Njegov protivnik sa Ostrva je delovao spremnije, Vajlderove noge su postajale sve teže i mnogo se slabije kretao.

Prisutni u areni su se čudili kako je uopšte izdržao do završnice, Fjuri ga je još jednom snažno oborio u 10. rundi i, kada se činilo da je gotovo, Dontej je ponovo ustao.

Ipak, sve dileme su otklonjene početkom 11. runde kada je "kralj cigana" krenuo u silovit napad i nokautirao Vajldera.

Poslednjim, surovim krošeom potvrdio je dominaciju u meču u kojem je imao 148 plasiranih udaraca naspram 72 primljena.


RTS

Komentari