(VIDEO) DEVOJKO, ŠTA URADI TO?! NIKA PRESKOČILA SKAKAONICU, KAO NAJBOLJI MUŠKARAC IKADA: Čudesan let devojke iz Slovenije!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) DEVOJKO, ŠTA URADI TO?! NIKA PRESKOČILA SKAKAONICU, KAO NAJBOLJI MUŠKARAC IKADA: Čudesan let devojke iz Slovenije!

Slovenačka takmičarka šokirao je ceo svet nastupom u Vilingenu. Nika Križnar, proslogodišnja šampionka u Svetskom kupu, na dobrom je putu da impreisvne rezultate napravi i ove sezone, a u tome joj pomažu skokovi kojima ispisuje istoriju. Jedna od najbolji ski skakačica današnjice na takmičenju u Nemačkoj bila je tek za nijansu lošija od svojih muških kolega.

Impresivna Nika je na poslednjem takmičenju pred odlazak u Peking na Zimske olimpijske igre pokazala neverovatnu formu, tako što je preskočila zamišljenu liniju koja označava kraj skakaonice! Praktično, skočila je više nego što je planirano na ovom mestu.

Nika Križnar je letela 151 metar, odnosno metar preko crvene linije i tako napravila najbolji skok u istoriji Slovenije, što se tiče ženske konkurencije.

Zanimljiv, samo dan ranije rjoju Kobajaši je leteo jedan metar dalje, a rekord skakaonice u Vilingenu drži Poljak Klemens Muranka koji je skočio 153 metra prošle godine.


Inače, ski skakaonica u Vilingenu jedno je od kultnih mesta za ovaj sport. Otvorena je davne 1953. godine, renovirana je 2000, a gledajući liniju za kalkulacije to je najveća skakaonica na svetu. Na ovom mestu se svake godine održavaju takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji, a takmičenje može da prati 35 hiljada ljudi.

Ovako je izgledao skok Nike Križnar, koja nije krila radost nakon što je saznala šta je uradila!

Komentari