AUUU, KAKO JE ĐERONA ZATEGAO ORLOVE! SLOVACI RAZBIJENI KAO OD ŠALE! Ovakva Srbija može mnogo, Hrvati i Francuzi imaju čega da se plaše!

    foto: RSS/Printskrin
    Podeli
  • AUUU, KAKO JE ĐERONA ZATEGAO ORLOVE! SLOVACI RAZBIJENI KAO OD ŠALE! Ovakva Srbija može mnogo, Hrvati i Francuzi imaju čega da se plaše!

Reprezentacija Srbije u rukometu odigraće još jednu pripremnu utakmicu protiv Slovačke, da proveri trenutnu formu.

Reprezentacija Srbije u rukometu uopšte se ne šali. Iako je u Slovačkoj odigrala prijateljski meč protiv domaće selekcije, ekipa Tonija Đerone pokazala je da je već spremna za takmičarski rukomet kakav je očekuje krajem januara naredne godine.

Najbolji srpski rukometaši upisali su ubedljivu pobedu u prvoj od dve kontrolne utakmice u Slovačkoj (32:21),

Slobodno vreme u klubovima, odnosno takozvanu EHF nedelju selektor Toni Đerona iskoristio je da još jednom okupi "Orlove" i proveri u kakvoj se formi trenutno nalaze. Sa Slovacima su dogovorene dve prijateljske utakmice, a deluje da je Srbija trenutno mnogo bolji tim od domaćina.

Istina, rukometaši Slovačke bolje su otvorili prijateljski meč i poveli sa 3:0, ali se njihova prednost brzo istopila. Već do 10. minuta bilo je nerešeno (5:5), a od polovine prvog dela meča Srbija je imala sigurnu prednost.

Do poluvremena je ona iznosila tri gola, na početku drugog dela išla i do šest, a u finišu je razlika u korist srpskog tima postala dvocifrena. Srbija je drugi deo susreta odigrala mnogo bolje, pa selektor može biti zadovoljan viđenim pred velike izazove koji očekuju naš nacionalni tim za nekoliko meseci.

Podsećamo, Srbiju na Evropskom prvenstvu (13-30 januar) očekuje grupa smrti u kojoj se nalaze Francuska, Hrvatska i Ukrajina, a samo dve selekcije ostvariće prolaz u narednu fazu takmičenja. Biće nam potrebna senzacija, ali je selektor isticao da ćemo ići na pboedu i protiv najboljih ekipa na kontinentu.

SLOVAČKA: Hruščak, Korbel 2, Machač, Burnazovič, Rečičar 1, Brijatka, Prokop 2, T. Urban 6, Duriš 1, Peči 6, Kovačeč, L. Urban 2, Kalafut 1, Slaninka, Mikita, Ivanicia.

SRBIJA: Cenić, Sretenović 2, Đukić 1, Abutović, Pešić, Kolaković 2, Radivojević 2, N. Ilić 5, Pešmalbek 2, V. Ilić 4, Milić 3, Marsenić 3, Orbović 2, Radović 5, Milosavljević 1

Mondo

Komentari