LJUDI, DA LI MI OVO SANJAMO, RUKOMETAŠI SRBIJE RAZBILI FRANCUSKU! Selektor Đerona: Svaka čast momcima, odličan prvi korak!

    foto: RSS
    Podeli
  • LJUDI, DA LI MI OVO SANJAMO, RUKOMETAŠI SRBIJE RAZBILI FRANCUSKU! Selektor Đerona: Svaka čast momcima, odličan prvi korak!

Debi iz snova za selektora Tonija Đeronu koji je na svom prvom meču na klupi "orlova" predvodio Srbiju do pobede nad favorizovanom Francuskom u kvalifikacijama za EP.

Rukometna reprezentacija Srbije uspešno je startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022 u Mađarskoj i Slovačkoj, pošto je u Zrenjaninu savladala Francusku 27:24 (14:11).

Ujedno, Španac Toni Đerona pobedom je debitovao na poziciji selektora.

"Čestitke Francuzima na utakmici koja nije bila laka jer je došla samo par dana posle finalnog turnira EHF Lige šampiona. Čeka ih Svetsko prvenstvo u Egiptu i verujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo", rekao je selektor reprezentacije Srbije.

Španac nije krio zadovoljstvo izdanjem našeg nacionalnog tima: "Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni u tom delu. Napravili smo dobar balans sa izmenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak, ali ima još puno utakmica ispred nas".

Pivotmen "orlova" i strelac šest golova na meču Mijajlo Marsenić čestitao je rivalu na fer i korektnoj igri: "Šta reći posle ovakve pobede, ovo je nešto nestvarno. Kao što smo pričali prethodnih dana, najvažnije je da cela ekipa veruju u nešto dobro, verovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odlični Dekijem na golu, a bili pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala mojim saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svetu".

Selektor "trikolora" Gijom Žil uputio je čestitke našem timu: "Odigrali su odličan meč večeras. Mi nismo pronašli pravi ritam. Imali smo problema sa odbranom, bilo je teško postići golove. Ovo je tek prva utakmica ovog tima i moramo da radimo naporno kako bismo spremili narednu utakmicu u subotu".

Srbija za četiri dana gostuje Francuskoj u Kreteju, a potom 13. januara, takođe u Zrenjaninu, dočekuje Grčku.

Plasman na kontinentalno prvenstvo obezbediće po dve najbolje ekipe iz svake od osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

RTS

Komentari