OVO SU ORLOVI KOJI KREĆU PO MEDALJU U MAĐARSKJ! I Nenadić na spisku, ekipi će se priključiti kasnije!

    foto: RSS
    Podeli
  • OVO SU ORLOVI KOJI KREĆU PO MEDALJU U MAĐARSKJ! I Nenadić na spisku, ekipi će se priključiti kasnije!

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đerona, saopštio je spisak kandidata za sastav muške seniorske reprezentacije Srbije za završne pripreme pred Evropsko prvenstvo i kontrolne utakmice između Srbije i Nemačke. Evropsko prvenstvo igraće se od 13. do 30. januara 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za nedelju, 26. decembar 2021. godine u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde će se i odvijati pripreme.

U sklopu završnih priprema za Evropsko prvenstvo predviđene su i dve kontrolne utakmice sa selekcijom Nemačke koje će se igrati 7. januara u Manhajmu i 9. januara 2022. godine u Veclaru.

Na spisku selektora su: Golmani Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leomn) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin); Leva krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz) i Vanja Ilić (Šartr MHB); Desna krila: Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged) i Darko Đukić (Vardar 1961); Pivotmeni: Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks) i Mijajlo Marsenić (Berlin); Bekovi: Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Koks), Miloš Orbović (Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Raj Neker Leven) i Petar Nenadić (Vesprem).

Očekije se da će Petar Nenadić u skladu sa oporavkom od povrede kasnije pridružiti timu.

U grupnoj fazi takmičenja koje počinje 13. januara Srbija se nalazi u Grupi C sa selekcijama Francuske, Hrvatske i Ukrajine.

U završnu fazu turnira kvalifikovaće se po dve najuspešnije selekcije iz svake grupe a utakmice će se igrati 20. do 26. januara u Budimpešti.

Prestonica Mađarske je domaćin i završnice takmičenja, polufinala su 28. januara, a finale će se igrati 30. januara 2022. godine.

RTS

Komentari