SLOVENAC BREGAR NOVI SELEKTOR SRPKINJA! ZBOG NAŠIH DEVOJAKA NAPUSTIO JE SLOVENKE! Da li će se ovaj potez isplatiti RSS?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SLOVENAC BREGAR NOVI SELEKTOR SRPKINJA! ZBOG NAŠIH DEVOJAKA NAPUSTIO JE SLOVENKE! Da li će se ovaj potez isplatiti RSS?!

Strateg ljubljanskog Krima odlučio je, dve nedelje pre baraža za Svetsko prvenstvo, da ostavi slovenačku reprezentaciju kako bi preuzeo kormilo Srpkinja.

Razlaz sa ovim 42-godišnjakom potvrdili su i ljudi iz Rukometnog saveza Slovenije zvaničnim saopštenjem, u kome se navodi da bi on trebalo da postane novi selektor rukometašica Srbije.

Posle nedavnog neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kada je na površinu isplivala i loša komunikacija selektora LJubomira Obradovića i igračica, nezadovoljstvo kulminiralo, jasno je bilo da će u baražu za SP protiv Slovačke, sredinom aprila, reprezentaciju voditi neko drugi.

Sadašnji selektor još nije zvanično razrešen dužnosti, vesti iz Slovenije su pretekle događanja u Srbiji.

Bregar je Slovenke preuzeo u jesen 2015. i sa njima učestvovao na tri evropska i dva svetska prvenstva, a odluka da napusti kormilo, zatekao je sve u savezu Slovenije:

- Izuzetno smo iznenađeni potezom selektora jer je usledio u vrlo osetljivom trenutku, pre veoma važnih utakmica sa Islanđankama. Nema smisla gubiti reči o ispravnosti ove odluke. Rastaćemo se prema ugovoru i što pre naći rešenje ko će voditi reprezentaciju ne samo u baražu već i u narednom olimpijskom ciklusu koji uključuje i Evropsko prvenstvo naredne godine čiji smo jedni od domaćina – istakao je predsednik slovenačkog Saveza Franjo Bobinac.

Slovenački trener će u narednoj sezoni u Krimu imati pet srpskih reprezentativki - kapitena Katarinu Krpež–Šlezak, Andreu Lekić, Draganu Cvijić i Sanju Radosavljević koje su nedavno potpisale ugovore i Jovanu Risović koja već brani boje ovog kluba.

Novosti

Komentari