ANA IVANOVIĆ I NIKOLA PILIĆ JASNI! ONO ŠTO JE NOVAK URADIO NADALU JE NEVIĐENO! Đokovića mogu da mrze i baš ništa više!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • ANA IVANOVIĆ I NIKOLA PILIĆ JASNI! ONO ŠTO JE NOVAK URADIO NADALU JE NEVIĐENO! Đokovića mogu da mrze i baš ništa više!

Novak Đoković je u spektakularnom polufinalu Rolan Garosa savladao Rafaela Nadala i sada sledi finale sa Stefanosom Cicipasom.

Svoje mišljenje o meču i mnogim drugim stvarima dala je nekadašnja šampionka Rolan Garosa Ana Ivanović.

"Bio je to fenomenalan tenis i volim da ih gledam obojicu uvek. Novak je bio neverovatan u nekim razmenama i naterao me je da sedim na ivici stolice od napetosti. Bilo je prelepo videti koliko su željni takmičenja", kaže Ana Ivanović za "Eurosport" i nastavlja o GOAT debati:

"Ovo je bio veoma važan meč za tu trku. Novak je umeo da spašava meč lopte i na US Openu i na Vimbldonu, a neke set lopte je i ovde spašavao. Takav tok meča, kada neko tako nešto radi, menja istoriju", rekla je Ana.

Nikola Pilić, hrvatski teniski stručnjak i bivši Noletov trener kaže za Kurir da je pariski turnir "Mont Everest šljake" i da je Noletov trijumf time još veći, posebno kad se zna da je Nadal na toj podlozi neprikosnoven.

- Ne znam da li je to bio najbolji meč na šljaci, ali je sigurno bio najvažniji za Novaka. Ja sam možda pristrasan, ali ono što je uradio u petak uveče je više nego izvanredno. Pa pogledajte samo šta je Nadal postigao u Parizu do sada, ovo mu je tek treći poraz, čak 13 puta je osvajao taj turnir. Tako da je Novak zaista blistao - kaže Pilić.

Neverovatno je da takav meč nije viđen u finalu, već u polufinalu. Organizator se slepo držao poretka na ATP listi, pa je za drugog nosioca postavio Medvedeva, koji nije imao niti jednu pobedu u Parizu.

- Đoković i Nadal su zaslužili da igraju finale, bez dileme. U Vimbldonu, na primer, ponekad naprave presedan u postavljanju nosilaca. Ovde je pokazano nepoštovanje i prema Nadalu, koji je toliko titula tamo osvojio - smatra Pilić.

Publika je opet bila na strani Španca, ali to je već viđeno:

- Ma ne samo u Parizu, šta ćemo sa Engleskom, Australijom... Uvek kažem da Novak nema poštovanje koje treba da ima broj jedan. Pre svega od establišmenta. Ja se protiv toga borim kao lav, kažem im sve u lice jer poznajem te ljude. Evo, sad da mi ponude ulazak u Kuću slavnih, odbio bih to. Đoković je pametan, elokventan, igra neverovatan tenis i oni mogu samo da se slikaju - zaključio je Pilić.

Kurir/B92/Teleks.info

Komentari