BRAVO NOVAČE, ĐOKOVIĆ JAČI OD RAONIĆA I POVREDE! NEKA SE SPREMI ZVEREV! Kirjos će pući od muke...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • BRAVO NOVAČE, ĐOKOVIĆ JAČI OD RAONIĆA I POVREDE! NEKA SE SPREMI ZVEREV! Kirjos će pući od muke...

Najbolji teniser sveta nastavio je seriju pobeda na Australijan openu pošto je u 4. kolu pobedio Miloša Raonića iz Kanade, 7:6 (4),4:6, 6:1, 6:4.

Tako je najbolji reket sveta zabeležio i 18. uzastopnu pobedu na ovom turniru i stigao do novog, 12. četvrtfinala na ovim terenima.

Bilo je mnogo nepoznanica uoči meča, pre svega da li će se Novak dovoljno oporaviti da izađe na meghdan Kanađaninu, pošto je povredio trbušni mišić na meču sa Tejlorom Fricom. Stisnuo je zube, verovatno uzeo i neke pilile za polove i izašao je da igra.

Novak je zakazao meč sa Nemcom Aleksanderom Zverevim koji je ranije danas savladao Dušana Lajovića. ovo je 300. jubalarna pobedi đokovića na Gren slem turnirima.

Start meča je doneo je klasično ispitivanje snaga. Prva brejk lopta je viđena tek u sedmom gemu, ali Novak nije iskoristio dobru priliku da povede u meču. Opet u narednom Miloševom servis gemu Đoković je imao novu šansu, ali opet je nije realizovao i stiglo se do taj-brejka. Do ovog momenta u njihovim međosubnim mečevima u 13. gemu bilo je 7:1 za Đokovića.

Novak je bio siguran i slavio je 7:4, iako je propustio jednu šansu na svoj servis kod rezultata 6:3.

Drugi set je opet započeo sa propuštenim brejk loptama. Prvo je Đoković imao šansu pri rezultatu 1:0, a zatim i Raonić u sledećem gemu. Obe su propuštene i pri rezultatu 2:1 za Đokovića Kanađanin je zatražio medicinski tajm-aut zbog povrede zgloba.

Oporavljeni Miloš je posle "odmora" uzeo brejk i poveo sa 3:2. sačuvao je prednost do kraja (6:4) i poravnao rezultat u setovima.

Treći set je krenuo sa odličnim servisima obojice, a u trećem gemu je Đoković došao do brejka posle sjajne igre i poveo sa 3:1 i zatim realizovao i svoj servis gem.

Odmah je Nole iskoristio i drugu brejk priliku, stigavši do ubedljivih 5:1. Već u narednom gemu, Đoković je rutinski odservirao za 6:1, nadmudrivši Raonića na mreži, za vođstvo od 2:1 u setovima.

Imao je Đoković lepu priliku u trećem gemu četvrtog seta, ali pri rezultatu 15:40 Raonić je krenuo da servira kvalietno i uspeo je da se izvuče.

Došao je eveti gem šetog seta gde je Đoković fenomenalnim kretnjama i riternima stigo do tri brejk lopte. Raonić je spasao prve dve, ali nije i treću. Naravno, Novak nije propustio priliku i u sledećem gemu je završio meč u kojem osim Raonića za protivnika imao i povredu.

Mediji

Komentari