ČIME SE SVE NEĆE BAVITI DA NAĐU U ČEMU SU RAFA I FEDERER BOLJI OD NOVAKA! Majstori, Đoković će im i taj nazovi rekord uzeti!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ČIME SE SVE NEĆE BAVITI DA NAĐU U ČEMU SU RAFA I FEDERER BOLJI OD NOVAKA! Majstori, Đoković će im i taj nazovi rekord uzeti!

Novak Đoković kao da je učinio sebi medveđu uslugu trijumfom na Australijan openu. Od tog momenta se pedantni statističari trude da pronađu segment po kome su Rodžer Federer i Rafael Nadal ispred njega, i sada su u tome i uspeli.

Naime, jedan od poznatijih svetskih teniskih sajtova "Tennishead" objavio je tekst u kome se govori da je Rafa upravo stigao do 600. nedelje u top 3 igrača na planeti. A sve počinje rečenicom:

- Rafael Nadal je možda izgubio prvo mesto od Novaka Đokovića, ali je postao i prvi koji se pridružio Rodžeru Federeru u jako ekskluzivnom klubu.

Objašnjeno je da je 748 nedelja koliko ime Švajcarca stoji među tri najbolja na planeti jeste oko 14 i po godina. Na kraju dodaju da je nimalo iznenađujuće vrlo blizu i Đoković koji će gotovo sigurno završiti godinu u ovom eksluzivnom klubu jer ima 569 nedelja na svom kontu i navode da će Novak "imati na oku i ovaj rekord Federera".

Postoji samo još jedan aktuelni igrač koji se nalazi u najboljih 20, a u pitanju je Endi Marej sa 226 nedelja.

Ovaj broj nedelja samo svedoče o tome koliko su dominantni Rafa, Rodžer i Novak.

TOP 20

1. Rodžer Federer (aktivan) 748 nedelja

2. Rafael Nadal (aktivan) 600

3. Džimi Konors 591

4. Novak Đoković (aktivan) 569

5. Ivan Lendl 499

6. Pit Sampras 457

7. Džon Mekinro 374

8. Stefan Edberg 342

9. Bjorn Borg 303

Blic.rs

Komentari