KIRJOS I DALJE O NOVAKU I VIMBLDONU! Pobedio bih svakog, samo ne Đokovića, on je druga dimenzija! TAČNO MAJSTORE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KIRJOS I DALJE O NOVAKU I VIMBLDONU! Pobedio bih svakog, samo ne Đokovića, on je druga dimenzija! TAČNO MAJSTORE!

Novak Đoković i Nik Kirjos odigrali su sjajno finale Vimbldona 2022, a kako je proteklo malo vremena i kako je Australijanac sumirao utiske, postalo je jasno, da je Nole već danima redovni posetila "usijane teniske glave".

Podsetimo, Novak Đoković je u finalu Vimbldona savladao Nika Kirjosa posle četiri seta.

Kontroverzni teniser, danima je komentarisao minulo finale, a danas je izjavio da bi osvojio najprestižniji grend slem, samo da mu je u finalu rival bio bilo koji drugi teniser, osim Novaka Đokovića..

Australijanac je, odgovarajući na pitanja navijača na društvenoj mreži Instagram, priznao da bi malo više kontrolisao emocije da može da ponovi meč protiv Đokovića.

- Iskreno, mislim da je moje prvo finale grend slema bilo impresivno. Sledeći put bih se malo lakše nosio sa talasom emocija, jer sam sada svestan šta je bio ulog. Imam osećaj da bih, uz način na koji igram, pobedio u finalu da sam igrao protiv bilo koga drugog, osim Đokovića - poručio je Kirjos, a preneo "Dejli Mejl".

U svom obraćanju on je najavio i da će sa svojom devojkom Kostin Haci naredne godine pokušati da dobije dete.

Podsetimo, pomenuti trijumf je bio prvi Novakov u finalu grend slema posle godinu dana. Jer, posle Vimbldona 2021. usledio je bolni poraz od Medvedeva u finalu Ju-Es opena, kada je mogao da povede u grend slem trci u kojoj "ljutu bitku bije" sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Potom se desilo ono što će se večno pamtiti, Novakova januarska deportacija iz Australije, jer je kao nevakcinisan protiv koronavirusa "predstavljao opasnost za državu", kako je to istakao donosilac odluke o deportovanju, ministar za imigracije. Nole je, prosto, platio cenu zbog svog stava, a tih dana je Kirjos, prvi put u životu, stao na Đokovićevu stranu i jasno i glasno ga podržao, iako ga je dotad samo kritikovao.

Zatim je Nole poklekao protiv Nadala na Rolan Garosu, gde je Španac "vezao" drugi grend slem trofej u 2022. godini, a 22. ukupno.

Sada, godinu dana posle prethodne titule na Vimbldonu, Đoković se domogao prestižnog pehara, svog omiljenog, na najvažnijem turniru na svetu.

Da li će i on, poput Kirjosa, uskoro na američko tlo, pravo je pitanje. Za sada, Novak ne može da ode i nastupi na predstojećem Ju-Es openu zbog trenutne američke politike u vezi sa dolaskom stranaca koji se nisu vakcinisali protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa.

Novosti

Komentari