LEGENDARNI HRVAT MARIO ANČIĆ UBEĐEN DA ĆE NOLE I ZEC NAPRAVITI DAR-MAR: Kad se spoje Beograd i Split…Ma to je ubitačna kombinacija!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LEGENDARNI HRVAT MARIO ANČIĆ UBEĐEN DA ĆE NOLE I ZEC NAPRAVITI DAR-MAR: Kad se spoje Beograd i Split…Ma to je ubitačna kombinacija!

Mario Ančić, nekadašnji hrvatski teniser i polufinalista Vimbldona, bio je pre dve godine deo stručnog štaba Novaka Đokovića na Vimbldonu. Đoković je tada morao ranije da završi takmičenje zbog povrede lakta desne ruke, posle čega je usledila pauza.

Ančić je i tada govorio da nema nameru da se bavi trenerskim poslom, ali je došao da pomogne srpskom igraču, sa kojim se video i ove godine.

"Već smo se sreli", rekao nam je Ančić, koji će u Londonu ponovo igrati turnir legendi.

Nekada sedmi teniser sveta pomno prati dešavanja na terenima Ol Ingland klaba.

"Pratio sam veoma pažljivo ovaj turnir i čini mi se da je Novak u veoma dobroj formi. Deluje mi fokusirano i, kada je takva situacija, on je čovek kojeg treba pobediti."

Logično pitanje je bilo i kako vidi saradnju Đokovića sa novim trenerom Goranom Ivaniševićem.

"Dobra je ta kombinacija Beograd – Split. Pre dve godine sam prijateljski bio sa Noletom ovde, bilo je stvarno dobro. Super smo prijatelji i drago mi je da je uzeo Gorana. Ivanišević je ipak iskusni lisac, što se vidi po trenerskim rezultatima. Sa kim god da je radio, mislim da je napravio veliki uspeh. Poznaje balkanski mentalitet, što je bitno i za sada sve ide super. Nole mi stvarno odlično izgleda."

A, u čemu bi "Zec" najviše mogao da pomogne prvom igraču planete?

"Marjan je već tu dugo. Neki put je potrebno dodati novi impuls, novi glas. Uz to, Goran donosi ozbiljnost i profesionalizam, bez obzira na to što znamo da ima šaljivu stranu. Kada je na terenu, donosi i šampionski mentalitet."

Ančić veruje da bi Đoković mogao da profesionalno igra tenis još mnogo godina jer, kako navodi, njegovo telo "konstruisano" da traje.

"Ako Federer ima 38 godina, ne vidim zašto Nole ne bi. Osim povrede koju je imao dok smo bili zajedno ovde, nije imao niti jedan ozbiljan zdravstveni problem. To je sanirano, fizički izgleda super, elastičan je i brz. To je ono što je potrebno kasnije, kada ulaziš u godine. Ima veoma sličnu fizionomiju kao Federer – što se tiče kretanja i pokreta. Ukoliko ima želje i volje, može trajati koliko i Rodžer."


I za kraj, da li je bankar možda promenio mišljenje o trenerskoj karijeri?

"Ne, ne vidim se u tome. Daleko sam otišao u drugom smeru, radim jedan veliki investicioni fond u Njujorku. Baš zbog toga što sam malo odvojen od tenisa, veći mi je gušt. I kada ga igram u Americi i kada dođem ovde. Nemam mnogo vremena da idem na veći broj turnira, ali kada dođem na Vimbldon, baš je posebno", zaključio je Ančić.

RTS/NIKOLA ĐUKIĆ

Komentari