MATS POKOPAO RAFU I FEDERERA! Bio bih iznenađen da Novak ne uzme titulu, može ove godine i do 20. grend slema!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MATS POKOPAO RAFU I FEDERERA! Bio bih iznenađen da Novak ne uzme titulu, može ove godine i do 20. grend slema!

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Šveđanin Mats Vilander, smatra da je Novak Đoković najveći favorit za titulu na predstojećem Australijan openu.

I ne samo to, već i da stigne svoje velike rivale po broju grend slem titula.

"Bio bih iznenađen da Novak ne osvoji još jednu titulu, mislim da će tamo biti zaista teško pobediti ga. Ima veliku šansu da ove godine stigne i do te 20. grend slem titule. Ukoliko zaista želi da stigne Rodžera i Rafu, ovo mora da bude velika godina za njega, jer će ovi mlađi predstavljati sve veći problem i izazov u narednim godinama", smatra Vilander.

Šveđanin je takođe dodao da je Novak nepravedno kritikovan proteklih dana.

"On je lider, neko čija se reč sluša, neko ko se ne plaši da kaže šta misli. To je pohvalno čak iako je jasno da vaši predlozi neće biti prihvaćeni", dodao je Mats.

Šveđanin je dodao i da period karantina u kojem su bili igrači, neće biti odlučujući faktor u Melburnu.

"Svakako da će to biti važan faktor, ali ne i odlučujući. Fizičke pripreme u sobi nisu idealna stvar, ali na kraju, tamo su mogli da se koncentrišu na mentalnu pripremu, da vide kakvi su kad se suoče sa izazovima. Ako u tih nedelju i po po izlasku iz karantina i dalje budu pričali o nepravdi koja ih je snašla, neće imati šansu da pobede, i to ne zbog fizičkih ili taktičkih problema", kaže Vilander.

Na Australijan openu ove godine neće biti Rodžera Federera. Kraj karijere se bliži, pitanje je da li on može da stigne do 21. grend slem trofeja.

"U Melburnu ga nema ove godine, ali ako ne bude imao problema fizičke prirode, može da se sa pravom nada trofeju na Vimbldonu, gde može da pobedi uvek. Rolan Garos i US Open su teža stvar, ali Rodžer je ionako zacrtao Vimbldon i Olimpijske igre za ovu godinu, očekujem bar jedan veliki rezultat od njega", zaključio je analitičar Eurosporta.

Komentari