NADALU JE BOLJE DA SE LEČI, A FEDERERU DA IDE U PENZIJU! NOVAK ĆE DA PODIGNE LESTVICU VISOKO, VISOKO! Brojevi ne lažu, svaka priča o...

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • NADALU JE BOLJE DA SE LEČI, A FEDERERU DA IDE U PENZIJU! NOVAK ĆE DA PODIGNE LESTVICU VISOKO, VISOKO! Brojevi ne lažu, svaka priča o...

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, započeo je svoju 351. nedelju na prvom mestu ATP liste. Davno je već pretekao Rodžera Federera, koji je ostao na 310, a svake nedelje je i sve je bliži i apsolutnom teniskom rekordu i stizanju Štefi Graf, koja je provela 377 nedelja na prvom mestu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedan od ključnih turnira za rušenje tog rekorda mogao bi da bude Australijan open, za koji je Đoković prijavljen, ali i dalje postoje spekulacije da li će igrati i da li se vakcinisao, pošto je to obaveza za učešće na prvom Grend slemu sezone.

Eventualna titula “zacementirala” bi ga na prvom mestu najverovatnije do leta, a samim tim bi to značilo i rušenje rekorda Štefi Graf, ali bi Đoković titulom takođe oborio i najvažniji rekord (broj Grend slem titula) i izdvojio bi se za sva vremena u odnosu na najveće rivale, Rafaela Nadala i Rodžera Federear u GOAT trci.

Objektiv

Komentari