NEMCI ODLEPILI ZA NOVAKOM! LJUDI, ON JE DŽEDAJ, ALI I DART VEJDER KAD GA NALJUTITE! Ovakva priča o najvećem ikad nikad nije ispričana!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NEMCI ODLEPILI ZA NOVAKOM! LJUDI, ON JE DŽEDAJ, ALI I DART VEJDER KAD GA NALJUTITE! Ovakva priča o najvećem ikad nikad nije ispričana!

Novak Đoković tema je svetskih medija iz dana u dan. Njime su se bavili mediji u Nemačkoj.

Podsetio je autor teksta na sajtu "Tenis magazina" Aleksander Vaske da Novaku treba trofej Vimbldona kako bi se izjednačio po broju osvojenih Grend slemova sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, a u slučaju osvajanja i Ju-Es opena osvojiće kalendarski slem.

- Postoji dobri Novak i onaj koji prelazi u modus Dart Vejdera - ocenjuje u autorskom tekstu za "Tenis magazin", bivši nemački teniser, a danas trener, Aleksander Vaske. Za njega, Đokovićeva igra na terenu može da se poredi sa sagom "Ratova zvezda"

- S jedne strane, Srbin je dobar vitez džedaj, fer i sportski raspoložen. Ali, Nole može da pređe i u režim Dart Vejdera. Tada je u ulozi moćnog zla, čija je misija uništavanje neprijatelja – samo što se ne bori svetlosnim mačem, već reketom.

Autor u tekstu pod naslovom "Nevoljeni kralj", ističe da Đoković energiju crpi iz borbe protiv svih, pa čak i 15.000 gledalaca, kao i da se u njegovim gestovima i izrazima lica često može pročitati: "Ne možete da me slomite".

Za razliku od boksera koji krije bradu da bi se zaštitio od protivnika, Đoković podiže glavu i svojim sportskim protivnicima provokativno nudi bradu.

-Kao da time kaže: Nudim vam moju slabu tačku, ali nema šanse da do nje dođete. To po Vasketa deluje arogantno, prljavo i, da, nesimpatično.

Bivši nemački teniser ističe da, iako Đoković ima navijače širom sveta, on nikada neće biti popularan kao Rodžer Federer koji je "elegantan, elokventan i ljubimac masa, a ni Rafaela Nadala koji "nikada ne želi da uništi svog protivnika".

Aleksander Vaske smatra da će Đoković imati više od 20 titula. On mu, piše na kraju, "od srca želi da osvaja srca ljudi širom sveta". I da – ’sila bude sa njim’!

B92.net

Komentari